PRO MLADŠÍ ŽÁKY HC VIMPERK ZAČALA SEZÓNA

                                 PRO MLADŠÍ ŽÁKY HC VIMPERK ZAČALA SEZÓNA

 

V neděli 06. září vstoupili do sezóny 2015/2016 hráči mladších žáků HC Vimperk, když na domácím ledě přivítali v lize mladších žáků tým KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Jedná se o nejvyšší soutěž této kategorie, tedy ročníku 2004 a 2005, kdy na vimperské hráče čeká porce celkem 36 zápasů. Ve skupině H+I je celkem 19 týmů z jihočeského, západočeského a středočeského kraje mezi kterými jsou např. HC Plzeň 1929, TJ DDM Rokycany, HC Berounští Medvědi či HC Příbram. Z jihočeských klubů se této soutěže zúčastní např. HC Motor České Budějovice, HC Tábor, HC Strakonice a další.

V neděli 06. září tedy odehráli mladší žáci HC Vimperk první mistrovský zápas, který však nezvládli podle svých představ a museli se hned na úvod soutěže poprat s porážkou od soupeře z Jindřichova Hradce. Pro některé hráče byl zápas úplně něco nového, vždyť loňskou sezónu hráli „pouze“ Krajskou ligu 4. tříd a liga mladších žáků je opravdu něco jiného, daleko kvalitnějšího.

 

NEDĚLE 06.09.2015

HC VIMPERK – KLH VAJGAR JINDŘICHŮV HRADEC 3:7 (1:2,1:2,1:3)

Branky: 17. Koška (Narovcová), 32. Willmann, 57. Tykal (Beníšek) – 11. Novák (Melichar), 20. Bukovský (Kyncl), 24. Dlouhý (Bukovský), 32. Bukovský, 46. Novák, 57. Winkler, 58. Bukovský (Melichar)

Hodnocení trenéra: Martina Willmanna 

Úvod soutěže jsem si představoval trochu jinak. Po delší době se nám podařilo hrát tuto soutěž pod hlavičkou HC Vimperk ( v loňské sezóně jsme jí hráli s ročníky 2003-2004 pod hlavičkou HC Strakonice), neboť si myslím, že klub HC Vimperk i město Vimperk si to zaslouží. Tým je složen z hráčů Vimperku a Sušice a do týmu přišla řada nových hráčů, kteří nemají s touto soutěží žádnou zkušenost. A také to bylo na hře znát, že pro některé hráče či hráčky byl zápas moc rychlý a v současné době nad jejich síly. Ale je teprve začátek soutěže, my máme zatím odtrénovány pouze nějaké tři tréninky, oproti ostatním týmům, kteří jsou na ledě od začátku srpna, máme tréninkové manko, byť jsme byli na soustředění ve Strakonicích, ale po soustředění jsme byli opět 14 dní bez ledu. Věřím, že se naše hra zlepší a naše výkonnost půjde postupně nahoru.

 

V sobotu 12. září vyjížděli mladší žáci HC Vimperk k zápasu druhého kola ligy mladších žáků na zimní stadion do Tábora, kde je čekal domácí tým „Kohoutů“. Reparát se mladším žákům povedl a dokázal tým HC Tábor porazit, byť houževnatý soupeř z Tábora nedal vimperským vůbec nic zadarmo a až do třetí třetiny byl zápas velmi vyrovnaný, kdy rozhodla až třetí třetina, kdy vimperští soupeři konečně odskočili.

 

SOBOTA 12.09.2015

HC TÁBOR – HC VIMPERK 3:8 (1:2,1:1,1:5)

Branky: 16. Hofman, 25. Šindelář (Lutovský), 47. Kupka (Duben) – 9. Koška (Beníšek), 16. Beníšek (Koška), 21. Beníšek (Koška), 43. Eignerová, 50. Beníšek (Krejčí), 52. Beníšek (Koška), 56. Eignerová, 57. Koška (Beníšek)

 

Hodnocení trenéra: Martina Willmanna 

Do Tábora jsme odjížděli s tím, že bychom chtěli napravit porážku z prvního domácího zápasu. Proti nám nastoupil velmi šikovný soupeř, který velmi kvalitně bruslil a i

když měl v týmu převážně hráče ročníku 2005, tak nám první dvě třetiny pěkně vzdoroval. V zápase rozhodla až třetí třetina, kdy jsme soupeře spíše silově přetlačili a konečně nám to začalo padat za táborského gólmana, který nás ve dvou třetinách pěkně potrápil. Konečně se nám taky „probrala“ první lajna, která by měla náš tým táhnout, kluci si začali nahrávat, netahali to sami a hned to na hře bylo znát. Samozřejmě ve hře byla spousta chyb a chybiček, ale kdo je nedělá. V zápase bylo vidět na co je třeba se v tréninku zaměřit, co je třeba zlepšit.

(z.f)