Rally Klatovy uzavře šampionát

V sobotu 3. října se v Klatovech a okolí odehraje poslední díl MMČR v automobilových soutěžích. Původně měla být posledním podnikem Rally Příbram, která však byla z finančních důvodů zrušena. Hozenou rukavici zvedli pořadatelé z klatovského PAMK a v šibeničním termínu se jim podařilo připravit jednodenní podnik sprintového formátu.

 

Asin

 

Na přihlášené posádky tak čeká 7 rychlostních zkoušek o celkové délce téměř 84 km.

 

Trať je sestavena ze zkoušek, které patřily nebo patří k k šumavským tradičním. Nechybí samozřejmě Činovský okruh, pořadatelé zařadili i legendární zkoušku Petrovice – Petrovičky – Němčice, která se pojede v obráceném směru, dále už tradiční Koráb se startem ve Kdyni a RZ Mlýnec – Koryta. Všechny zkoušky s výjimkou Činova se pojedou dvakrát.

 

Odlozilik

 

Přestože o pořadí ve většině tříd se rozhodlo už na předcházející Barumce, startovní listina čítá pěkných 99 posádek, z nichž bude o mistrovské body bojovat 66. Zbývající posádky se účastní vloženého Poháru pořadatele a Rally legend.

 

Vítězstvím na Barum rally Zlín se absolutním mistrem ČR stal vítěz Šumavy Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem a vozem Škoda Fabia R5, proto z klatovské rampy sjede se startovním číslem 1. téměř domácí Václav Pech s Petrem Uhlem a vozem Mini John Cooper Works S2000. Soupeři mu budou s vozy R5 Roman Odložilík a Jan Sýkora ( oba Ford Fiesta R5), v kategorii S2000 Jan Jelínek, Jan Černý, Martin Vlček a Martin Hudec s Fabiemi S 2000 a v kategorii WRC Jan Dohnal s Focusem, Karel Trněný (Škoda Fabia WRC) a Věroslav Cvrček ( Octavia WRC).

 

Vlcek

 

Početná je i skupina dvoukolek, kde se hlavně očekává tuhý boj ve třídě 8 mezi Martinem Radou ( Alfa Romeo) a Václavem Stejskalem ( Renault Clio Sport), kteří mají oba shodný počet bodů.

 

Zajímavá podívaná bude i na účastníky Poháru pořadatele a Rally Legend. Zde mohou diváci spatřit v plném nasazení vozy , jimž patřily tratě před desítkami let.

 

Rada

 

Kompletní harmonogram soutěže, startovní listinu i mapy RZ a spoustu dalších informacích najdete na stránkách PAMK.

 

 

 

Text: doc

Foto: Antonín Šíma