policie

Kluci nešli do školy ani domů, hledala je policie

Dva pohřešované chlapce nalezl policista

SUŠICKO – Dva nezletilí chlapci v pátek ráno odešli z bydliště a nevrátili se zpět. V pátek 2. října letošního roku po třiadvacáté hodině přijali policisté na obvodním oddělení v Sušici oznámení o pohřešování dvou nezletilých chlapců, kteří se nevrátili do svých domovů na Sušicku.

Chlapci ráno odešli do školy, tam však nedorazili. Policisté vyhlásili celostátní pátrání po dvou pohřešovaných chlapcích. Policisté pátrali na různých místech s negativním výsledkem, byli požádáni o spolupráci i strážníci městské policie. Pátrání probíhalo i následující den.

V sobotu 3. října ve 14.32 hodin jel s vozidlem policejní psovod a se služebním psem po komunikaci číslo I/22 směrem na Horažďovice a přibližně dva kilometry před městem uviděl dva chlapce v blízkosti silnice a zjistil, že se jedná o pohřešované osoby. Chlapci byli předáni zákonným zástupcům a k jejich zranění nedošlo. Následně bylo odvoláno i pátrání a byli vyrozuměni i pracovníci městského úřadu. Příčina jejich útěku je předmětem dalšího šetření.

 

 

Pronásledování a poškození cizí věci

SUŠICKO – Muž zasílal po několik měsíců ženě výhrůžné zprávy, opakovaně poškodil i zaparkované vozidlo.

Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření 36letý muž ze Sušicka z přečinů nebezpečné pronásledování a poškození cizí věci. Muž v době od poloviny června do poloviny září letošního roku zasílal zprávy na mobilní telefon poškozené ženě, které vyhrožoval ublížením na zdraví a zároveň ji dlouhodobě sledoval. Muž v červnu dokonce poškodil osobní automobil zn. Ford, kdy montážní pěnou zaplnil výfuk a nakreslil bílou barvou na karoserii obrazec. Počátkem měsíce července na stejném vozidle prořízl dvě pneumatiky a přeřízl dva kabely k brzdovému systému u předních kol. Způsobená škoda činí 15 815 Kč.

 

– p cr, red-