Strážníci vysvětlovali i nadělovali

Strážníci městské policie Vimperk přivítali v sobotu 3. října  zájemce, kteří si přišli prohlédnout jejich vybavení a  zeptat se na to, co všechno práce u MP obnáší. Mezi příchozími byly pochopitelně i děti, které nejvíc zajímala vystavená technika. Podívat se přišli i někteří ze zastupitelů a starostka města Jaroslava Martanová.

 

IMG 8066

 

S dospělými si strážníci povídali, pro děti měli připravené zajímavosti – měření rychlosti jízdy na kole, chůze nebo běhu radarem, vyzkoušet si mohly i  brýle (Policie ČR), které simulují vidění po užití  omamných látek a alkoholu. Den otevřených dveří u MP Vimperk podpořili i hasiči ukázkou své techniky.Profesionální jednotka  přijela s moderní, dobrovolní hasiči s úžasnou historickou.

Děti byly nadšené, když si mohly auta a vybavení pořádně osahat a třeba si i vyzkoušet hlášení naléhavé situace do opravdové vysílačky za doprovodu modrých majáčků a sirén.

 

IMG 8063

IMG 8069

 

Dospělí odcházeli bohatší o poznání, děti pak o zážitky i spoustu cen a odměn, které si pro ně strážnici připravili.

 

IMG 8071

 

“Jsme rádi, že rodiče přiveldi i své děti. Preventivní působení v rámci výchovy k bezpečnosti nejen na ulicích a silnicích, ale také vzhledem k vlastnímu zdraví a majetku, je dobré praktikovat už od dětského věku. Zažité zkušenosti správných návyků jsou velmi důležité zejména v dospívání,  tedy ve věku kdy je mládež nejvíce ovlivnitelná a náchylná ke  sklouznutí ke špatným  zvykům a závislostem,” doplnil vrchní strážník MP Vimperk Peter Macorlík. 

 

{gallery}susice/2015/10_rijen/den_mp_vimperk/{/gallery}