Sportovní víkend 3.10. – 4.10.

Fotbal:

I. A třída, sk. A


SK Vacov – Šumavan Vimperk 2:3 (1:2), 41. R. Mach, 53. Švihel – 16. Martin Šíp, 25. a 58. Král. Diváků: 150.

Střídající Švihel osm minut po přestávce vyrovnal, ale na druhý gól Josefa Krále už domácí v derby neodpověděli.

Sestava Vimperk: Hrubý, Blahout, Sedláček, Děd ml., Děd st., Pankratz (78. Samohejl), Pospíchal, Šíp, Málek (88. Vondrášek), Tischler, Král.

 

Trenér MICHAL UHLÍK okomentoval zápas:

“K okresnímu derby do Vacova jsme odjeli bez nemocného Peška a bez Podskalského, který plnil hokejové povinnosti za svůj tým HC Vimperk. I tak jsme ale poskládali silnou sestavu a v utkání jsme chtěli bodovat. Začali jsme výborně a byli jasně lepší než náš soupeř. Domácí jsme přehrávali ve všech směrech a zaslouženě se ujali vedení góly Šípa a Krále. V závěru poločasu jsme ale zbytečně obdrželi gól z trestného kopu a dali tak domácím šanci dostat se do zápasu.

 

Druhý poločas jsme bohužel začali špatně a hned v jeho úvodu jsme dostali gól – opět z trestného kopu, kdy se krásně trefil Švihel. Nás to ale zaplaťpánbůh nezabrzdilo a po chvíli jsme strhli vedení opět na naši stranu, kdy se podruhé v tomto utkání trefil Král. Domácí se ale jen tak lehce nevzdávali a bojovali. My jsme ale byli nadále lepší a vytvářeli si i opravdu dostatečný počet šancí. Skóre jsme už ale nenavýšili a domácí tak mohli v nastavení vyrovnat, ale jejich střela šla vedle tyče. Výborný zápas zahrál Martin Tischler a samozřejmě Pepa Král, který dal dva góly. Co mám informace, tak Vimperk vyhrál poprvé na hřišti Vacova a já jsem za to moc rád, že jsem u toho byl jako trenér. Především si ale cením tří bodů, které se ze hřiště Vacova opravdu moc často nevozí…!

 

V dalším kole hostíme Týn nad Vltavou a budeme chtít navázat na dobrou hru z tohoto utkání a připsat si zase nějaký ten bodík.”

 

 

Foto:Zdeněk Formánek

{gallery}vimperk/2015/10_rijen/fotbal_muzi_vacov_vimperk/{/gallery}

 

 

KP starších žáků

 

Jindřichův Hradec – Vimperk     2-1   ( 1-0)

 

Střelci: Frček L.

 

sestava :  Uhříček L.-Matoušek V., Uhlík J., Bízek V. ,Chrášťanský J.- Matoušek M., Rod O., Červený O., Vintr L.- Frček L., Švarc M.

 

střídali:  Vrábel M.

 

 

Hodnocení trenéra: Jiřího Formánka

“Po půl roce jsme se vrátili  do Jindřichova Hradce na jejich malé školní hřiště s umělým povrchem. Než jsme se rozkoukali, už to bylo 1:0 pro domácí. Tak skončil i první poločas.

 

Ve druhém poločase se nám povedlo krásnou střelou Lukáše Frčka vyrovnat na 1:1 a od té doby jsme byli lepším týmem. O výsledku utkání rozhodla velmi sporná situace,kdy rozhodčí přehlédl jasnou ruku domácího hráče, který nám dal gól na 2:1. Dle mého názoru rozhodčí musel ruku vidět a rozhodl zápas zcela úmyslně ve prospěch domácích.angry

No nic, musíme makat dál,sezóna ještě nekončí…”

 

 

Hokej:

 

Krajská liga muži, 3. kolo: Hráno 3.10.2015

 

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – HC Vimperk 3:2 sn (1:1, 1:1, 0:0)


Góly a nahrávky: 12. M. Čáp (Chaň, Mikeska), 24. Mikeska (Chlaň), rozh. nájezd Mikeska – 19. J. Předota (Jiří Lang), 26. O. Předota (Vinš).

Rozhodčí: D. Čáp – Schlixbier, Jan Lang. 
Vyloučení: 13:10, navíc M. Čáp (Veselí) 5 minut + do konce.
Využití: 1:1.
V oslabení: 1:0.
Diváků: 270.

 

Sestavy:
Loko Veselí: F. Dvořák – Koláček, Chlaň, Malecha (21. Krampl), L. Míchal, Kyml – M. Čáp (21. Malecha), Mikeska, Dušák, Klimeš, Benda, Vlach, Zd. Sekera, Arnold, Bůžek. Trenér Petr Kovaříček.

HC Vimperk: Podskalský – O. Předota, L. Vavřík, R. Sitter, Vávra, Vítovec, J. Předota – Paule, Vinš, Plouhar, Gabauer (41. Bárta), Hail, Kouba, J. Sitter, Jiří Lang, P. Novotný. Trenér Pavel Předota.
Hráno 3. října.

 

 

Junioři:

 

HC Strakonice -HC Vimperk 3:4(1:1,1:1,1:2)

 

 

Hodnocení trenéra:Karla Novotného


První mistrovské utkání vimperští junioři zvládli především takticky,když se mohli opřít o výkon golmana a pendlů z A-týmu mužů,kteří sice měli v nohách náročné sobotní utkání ve Veselí,ale i tak ve Strakonicích rozhodli o zisku bodů.


Branky: 11.Janoch, 39.Škoda, 45.Kursch-5.Krejsa,30.Vítovec, 52.Novotný, 55.Vavřík


Sestava HC Vimperka: Robl(Skolek)-Vavřík, Vítovec, Žampach, Kraml, Herc-Novotný, Sitter 
J., Fidler, Krejsa, Hlavica, Skalický, Buček, Horák.

 

 

MLADŠÍ ŽÁKY HC VIMPERK NEZASTAVILI ANI RYTÍŘI Z HLUBOKÉ NAD VLTAVOU

 

 

První říjnovou sobotu přivítali mladší žáci HC Vimperk v sedmém kole Ligy mladších žáků na svém ledě tým TJ Knigths Hluboká nad Vltavou. Jednalo se o souboj týmu z popředí tabulky s týmem, který okupuje poslední místo. Proto zde byla jasná pozice favorita, která se vimperským již v minulosti několikrát vymstila a s papírově lehčím soupeřem ztráceli body, neboť je dokonale podcenili. Dnes se však takto nestalo a vimperští si od počátku šli za svým cílem a „rytířům“ nedali ani kousek prostoru k tomu, aby pomýšleli na nějaký zisk svých prvních bodů. Hlubočtí se snažili, ale postupně jim odcházeli síly, neboť přijeli pouze v deseti hráčích a to postupem času bylo znát. Kdo však zasluhuju absolutorium je brankář „rytířů“ Josef Doležal, který je na Hluboké na hostování a po celý zápas dokazoval své velmi výborné kvality a držel pro Hlubocké v celku přijatelný výsledek. Vždyť během zápasu musel krýt 74 střel a pouze deset jich skončilo za jeho zády.

 

 

HC VIMPERK – TJ KNIGHTS HLUBOKÁ N/VLTAVOU 10 : 0 (3:0,3:0,4:0)

 

Branky: 2. Beníšek (Koška), 5. Beníšek (Willmann), 19. Czerweková, 24. Koška (Narovcová, Czerweková), 24. Štěpánek (Eignerová), 35. Štěpánek ( Eignerová, Vaník), 50. Štěpánek (Koška), 56. Willmann, 59. Koška, 60. Krejčí

 

 

Hodnocení trenéra Martina Willmanna: Do zápasu jsme vstupovali s tím, že hlavně nesmíme soupeře podcenit, jak se nám to stalo loňskou sezónu. A to se nám povedlo a byli jsme to my, kdo tvořil hru, hráči z Hluboké se převážně bránili a jenom ojediněle se dostávali do našeho obranného pásma. Šimon Kurz v naší brance neměl moc práce a za celý zápas musel zlikvidovat osm střel a jedno trestné střílení, které bylo proti nám nařízeno za faul našeho hráče. Zaslouženě jsme vyhráli a jenom díky výbornému výkonu brankáře Hluboké to nebylo větším rozdílem. Hráči Hluboké se po celý zápas snažili, ale mají to těžké, moc netrénují, jejich „Kuki aréna“ stále nemá ještě led a dlouho ho mít ještě nebude a proto jejich výkony určitě nejsou podle představ jejich trenéra Davida Oulíka. Na druhou stranu mají chuť hrát a to je asi v téhle době to nejpodstatnější, že kluci neleží doma u televize či počítače a jdou si zahrát hokej. A za to jim patří uznání.

 

 

{gallery}vimperk/2015/10_rijen/hokej_ctvrta_trida_vimperk_hluboka/{/gallery}

 

(z.f)