V Klatovech nejrychleji Trněný

Krásné sobotní počasí přivítalo účastníky Rally Klatovy – posledního podniku letošního rallyového mistrovství. Jednodenní soutěž, kterou v šibeničním termínu připravili po zrušení Rally Příbram klatovští pořadatelé, nabídla sedm rychlostních zkoušek o celkové délce 83 km.

 

KT - odlozilik

 

I přes neúčast některých posádek, které už měly umístění jisté, se na start postavilo přes 60 vozů v MČR, další pak startovaly v Poháru pořadatele a vloženém závodu legend.

 

Do soutěže nejlépe vstoupil Václav Pech s Petrem Uhlem a jejich Mini Cooperem S 2000, těsně následovaný Janem Dohnalem na Focusu WRC, kteří se od počátku tahali o vteřinky. Po třetí zkoušce se Dohnal probojoval na první místo a Václav Pech se propadl dokonce až na třetí, když se před něj dostal ještě Karel Trněný s Fabií WRC.

Pechova stíhací jízda skončila v RZ 5, kde plzeňský jezdec urazil kolo a tak to vypadalo, že díky půlminutovému náskoku se bude radovat Dohnal. Ten se však celou sezonu potýká s technickými závadami svého vozu a ke změně nedošlo ani v Klatovech. Další závada mu vystavila stopku po RZ s pořadovým číslem 6.

Nakonec se tedy radoval „třetí vzadu“ – meclovský jezdec Karel Trněný s Václavem Pritzlem a Škodou Fabia WRC. Druhý dojel Roman Odložilík ( Ford Fiesta R5) a třetí Jan Černý ( Škoda Fabia S 2000), pro kterého je to návrat na čelní příčky domácích soutěží.

 

KT - sykora

 

Rozluštěny byly i poslední tajenky v celkovém pořadí šampionátu. Titul mistra republiky v kategorii 2WD si odváží z Klatov Václav Dunovský ( Peugeot 208 R2) a ve třídě 8 udolal blatenský Václav Stejskal ( Renault Clio Sport ) dlouholetého šampiona této třídy Martina Radu ( Alfa Romeo 147).

Pohár PAMK Klatovy vypsaný zejména pro historické vozy ovládl rokycanský Jiří Šubrt (Škoda 130LR).

 

KT - vlcek

 

Rally Klatovy 2015 – konečné výsledky:

1. Trněný K. – Pritzl V. (Škoda Fabia WRC) 45:27,9
2. Odložilík R. – Tureček M. (Ford Fiesta R5) +17,1
3. Černý J. – Černohorský P. jr. (Škoda Fabia S2000) +31,2
4. Sýkora J. – Palivec Š. (Ford Fiesta R5) +37,5
5. Cvrček V. ml. – Novák P. (Škoda Octavia WRC) +48,3
6. Vlček M. – Žáková J. (Škoda Fabia S2000) +1:03,6
7. Kopáček V. jr. – Rendlová B. (Subaru Impreza STi) +1:23,6
8. Hudec M. – Picka P. (Škoda Fabia S2000) +1:46,4
9. Semerád J. – Těšínský P. (Mitsubishi Lancer Evo IX) +2:16,2
10. Pešl J. – Pešek R. (Mitsubishi Lancer Evo IX) +2:29,7

 

Kompletní výsledky a podrobnosti k soutěži najdete na stránkách PAMK.

 

 

 

Text: doc

Ilustrační foto: Antonín Šíma