Podzimní putování Šumavou s …

Víkend slibuje krásné počasí, tak využijte každého slunečného okamžiku k obdivování krás podzimní Šumavy. Aby inspirace na podzimní toulky šumavskými hvozdy nebylo málo, máme tu opět originální víkendovou pozvánku od JANA KUBITY:

 

Místa, které možná každý z nás má prochozená, dokážou na podzim zcela změnit svou tvář.

“Když nebudete vědět kam a nebude se vám chtít spát, jeďte brzy ráno na Javorník. Je tam úžasný východ slunce a krásná kaplička Sv. Antonína. Pak můžete jet ke Kašperku. I když bude znovu otevřený až příští týden, okolní příroda je nádherná. A i v Kašperských Horách je krásné místo s výhledem na Šumavu – kostel Sv. Mikuláše.

 

Pokračovat můžete dolů k Otavě a nahoru přes Hartmanice třeba na Dobrou Vodu nebo ještě výš… Když se vám bude chtít, vrátit se můžete přes Velhartice a cestou přemýšlet, kam se podíváte příště, dokud je malířská paleta podzimu tak krásně pestrá…”

 

{gallery}susice/2015/11_listopad/kubita_vylet_2/{/gallery}

 

 

 x801

 

“Většinou už jsou výlovy rybníků za námi a pokud jste letos žádný nestihli, nevadí. Při putování jihočeskou krajinou můžete zajet  třeba  do  zajímavé ZOO Ohrada, jen malý kousek od Bezdrevu. A pokud by vám Ohrada nevyplnila celý výletní den, popojeďte ještě  kousek dál – zámek Hluboká je “pohádkovým sídlem utkaným ze snu krásné paní” a otevřeno má i v zimním období.

 

x216

 

hluboka

hluboka2

 

Prohlídky v zimním období se konají na trase A – Reprezentační pokoje od 1.11. do 11.11.2015.

Od 17.11. 2015 budou prohlídky probíhat na Zimní temperované trase do 18.12.2015.

Prohlídky po Novém roce pokračují od soboty 2. ledna 2016.

Z důvodu natáčení bude zámek Hluboká prohlídkám uzavřen v období od 12.11. do 16.11.2015 včetně.

 

 -red-

 

{gallery}susice/2015/11_listopad/sumavou_kubita/{/gallery}