Co vy na to, pane Šmoldasi?

smoldas 2Populární glosátor všeho s neotřelým humorem umí pojmenovat věci tak, jak bychom je možná my ani neviděli. 

Známý český básník, překladatel, scénárista, kulturní publicista, redaktor, nakladatel a moderátor studoval češtinu a angličtinu na Filozofické fakultě UK a následně pracoval v nakladatelství Český spisovatel. 

Už v osmdesátých letech hojně přispíval do nejrůznějších literárních časopisů a vydal i několik básnických a publicistických knih. V devadesátých letech krátce působil jako ředitel v nakladatelství Columbus a později spoluzaložil soukromé vydavatelství Apsida.

V současnosti pracuje jako umělec na volné noze. Překládá ze slovenštiny a angličtiny, spolupracuje s rozhlasem a televizí a v České televizi nepravidelně působí jako moderátor pořadů s kulturní tématikou. V poslední době se ale odstává do povědomí diváků hlavně jako vyhledávaný moderátor a oblíbený host různých televizních show a zábavných pořadech, jakožto muž s pohotovými a vtipnými reakcemi.

 

IVO ŠMOLDAS bude hostem podzimního podvečera v sobotu 28. listopadu v Kašperských Horách. Společníkem  v komponovaném pořadu “Úsměvy IVA ŠMOLDASE” mu bude oblíbený PEPA ŠTROSS.

 

 

Kde je Pepa Štross, tam je o zábavu postaráno!

stross

Texty písní svérázného písničkáře a baviče Pepy Štrosse z Klášterce nad Ohří mají nadhled a lehkou ironii. Věčnou inspirací je mu jeho vlastní početná rodina. Veselé a neotřelé historky z rodinného kruhu jsou tedy již po mnoho let nedílnou součástí jeho koncertů.

 

“Do čtyřiceti let se písničkář hledá, od čtyřiceti do padesáti tvoří, od padesáti do šedesáti vykrádá sám sebe, to už mám za sebou, a po šedesátce už se musí věnovat svým dětem, aby z nich něco bylo,” směje se písničkář.

 

Pepa Štross nezapře, že se v mládí věnoval ochotnickému divadlu. Skvělou recitací Kainara, Préverta, Ferlinghettiho, či Villona mile překvapí i ty největší smíšky v sále. Pro tuto nezvyklou kreativitu a okamžité navázání kontaktu mezi jevištěm a hledištěm je Pepa Štross vyhledávaným moderátorem.

 

Nechte se pozvat a  přijďte si užít večer s originální dvojicí:

smoldas

 

-red, pm-