HC Vimperk před slušnou návštěvou vydřel tři body.

11. kolo KLM

úterý 17.11.2015 18:00 – ZS Vimperk

VPK

5:4

(2:2,0:1,3:1)

Milevsko

 

 

Góly a nahrávky: 6. Paule (Vinš), 19. Vítovec (P. Novotný), 51.Voldřich (Paule), 59. Kouba, 59. Lang (Krejsa) – 9. Müller (Matějka, Štych), 11. T. Novotný (Radosta), 40. T. Hájek (J. Havran, Pouch), 60. Mikš (Müller, Hamerle) 
Rozhodčí: Stach – Macháček, Sýkora
Vyloučení: 6:12, navíc Hail (VIM) 10 minut
Využití: 1:1

Diváků: 300

 

Vimperk: Robl – O. Předota, J. Předota, Voldřich, R. Sitter, Vítovec – Bojer, Vinš, Paule, Kouba, Hail, Krejsa, P. Novotný, Lang, Bárta, Plouhar

 

Milevsko: Žilinčík – Jíška, Štych, Bartůněk, Čunát, J. Havran, Mikš – Matějka, Müller, Hamerle, Kubička, Pouch, T. Hájek, Fořt, Radosta, T. Novotný

 


Program Krajské ligy pokračoval, jak bývá zvykem i ve sváteční den 17. listopadu. V jedenáctém kole, které uzavíralo polovinu základní části, přijel do Vimperka tým Milevska.

 

 

Před solidní diváckou návštěvou poprvé v utkání zahrozili hosté, ale domácím se podařilo úvodní nápor ustát a sami šli v 6. minutě zásluhou Ladislava Pauleho do vedení. V 9. minutě byl hlavním sudím Stachem sporně vyloučen Hail na 2+10 minut a Milevsko v přesilové hře srovnalo na 1:1. Za necelé dvě minuty hosté vedli 2:1, když využili nedorozumění brankáře a domácí obrany. V závěru první třetiny se domácím podařilo vyrovnat, střela Vítovce od modré čáry skončila v síti hostující branky a oba týmy odcházely do šaten za stavu 2:2.

 


Ve druhé části byli domácí aktivnější, ale nedokázali proměnit několik dobrých šancí. A tak ve 40. minutě udeřili hosté a po druhé třetině vedli rozdílem jedné branky – 2:3.

 


Do třetí třetiny nastoupili domácí s odhodláním otočit utkání ve svůj prospěch. A to se jim dařilo. V 51. minutě vimperští vyrovnali na 3:3, když se trefil Voldřich. Rozhodující momenty zápasu přišli v závěru. Nejprve v 59. minutě protlačil puk za brankovou čáru Kouba a v dalším střídání zvýšil Lang již na 5:3 pro Vimperk. Milevští poté v závěrečné power play šest vteřin před koncem dokázali snížit na konečných 5:4.

 

 

Do druhé poloviny základní části vstoupí Vimperk v neděli 22. listopadu v 17:00 utkáním s lídrem soutěže, českobudějovickým David Servisem, který dosud neztratil ani bod a suverénně vede Krajskou ligu.

 

 

Foto:Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2015/11_listopad/hokej_muzi_vimperk_milevsko/{/gallery}