HC Vimperk obral Medvědy z Č. Krumlova

HC Slavoj Český Krumlov – HC Vimperk 5:7 (1:3, 2:3, 2:1)


Góly a nahrávky:
 18. J. Fučík (Unger), 22. J. Kadlec (M. Mrázek), 25. Klíma (Štěrba), 43. Unger (Klíma, M. Lukeš), 45. R. Uhlíř (Čížek) – 5. Hail (Kouba), 11. Vinš (J. Předota), 20. Hail (J. Předota), 24. Vinš (Horejš), 32. Paule (Horejš), 37. Paule (Vinš), 47. J. Předota (Pešl st.).


Rozhodčí: Hamr – Soukup, Zeman.
Vyloučení: 7:7, navíc Štěrba (Č. Krumlov) 5 minut + do konce.
Využití: 3:3.
Diváků: 150.


Č. Krumlov: R. Lukeš (21. Pícha) – Čížek, Malovec, Štěrba (26. M. Šimek), M. Mrázek, Machálek, Gallistl – M. Lukeš, Svěchota, Klíma, J. Kadlec, R. Uhlíř, Vondřich, J. Fučík, Unger, Pichler. Trenéři Kamil Šťastný a Vilém Migl ml.


HC Vimperk: Pixa – O. Předota, R. Sitter, Horejš, J. Předota, Vítovec – Bojer, Vinš, Paule, Kouba, Hail, Pešl st., Jan Bárta, J. Sitter, Krejsa. Trenér Pavel Předota.

 

 

Hokejová krajská liga pokračovala v neděli 29. Listopad 13. kolem, v němž vimperští hokejisté zavítali do Českého Krumlova. Domácí Slavoj, který se v tabulce drží na 3. místě, nastoupil k utkání v kompletní sestavě. Zato hosté měli k dispozici pouze 13 hráčů do pole a trenéři proto povolali vimperskou legendu Ladislava Pešla, který nedávno oslavil padesáté narozeniny. 

 


Utkání začalo náporem domácích, ale hosté odolali a ve 4. minutě po nahrávce Kouby vstřelil Hail vedoucí gól. Druhou branku přidal Vimperk v 11. minutě, když se prosadil kapitán Vinš, asistoval Jan Předota. V 18. minutě domácí snížili, ale deset vteřin před koncem první třetiny v přesilové hře se podruhé v utkání trefil Hail (asistence J. Předota, R. Sitter) a vimperští po dvaceti minutách hry vedli v Krumlově o dvě branky.

 


Na začátku druhé části domácí Slavoj snižil na 2:3, ovšem dvě minuty poté si hosté vzali dvougólový náskok zpět, když Bártovu přihrávku proměnil ve čtvrtou vimperskou branku svým druhým gólem Vinš. Krumlovští vzápětí v početní výhodě třetím gólem opět snížili stav na jednobrankový rozdíl, ale poté se sami oslabili, když byl domácí Štěrba za likvidační zákrok na Krejsu potrestán pětiminutovým plus osobním trestem do konce utkání. Tuto dlouho přesilovou hru hosté nevyužili, povedlo se jim to až v té další ve 32. minutě, když se po přihrávkách J. Předoty a Horejše prosadil Paule a tentýž hráč se o pár minut poté po Vinšově asistenci trefil ještě jednou a přidal se tak k dalším dvěma dvougólovým střelcům Hailovi a Vinšovi. 

 


Do poslední části šli vimperští s tříbrankovým náskokem. Domácí se však dostali zpět do zápasu díky dvěma brankám v přesilové hře ze 43. a 45. minuty a rázem to bylo 5:6. Ne však nadlouho, protože ve 47. minutě dal sedmou branku hostů Jan Předota, jemuž asistoval matador Pešl. Domácí měli poté téměř minutu trvající početní výhodu pět proti třem, v níž se urputně snažili zvrátit nepříznivý stav, ale hosté oslabení ubránili díky výborným zákrokům brankáře Pixy a i přes velký tlak domácích se jim podařilo do konce utkání neinkasovat. 

 


Hosté si díky velmi dobrému výkonu celého mužstva a k veliké radosti všech členů fan clubu, kteří opět přijeli podpořit vimperské hráče a jimž patří veliký dík, odváží z Krumlova tři body za vítězství 7:5, které jej posunulo na 8. místo tabulky.

 

V neděli 6. prosince přivítá Vimperk na domácím ledě tým Lokomotivy Veselí nad Lužnicí.