Zraněného řidiče transportoval vrtulník

policie autodostromu
HORAŽĎOVICKO – V neděli odpoledne muž sjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Zraněný řidič byl letecky transportován do nemocnice.

 

V neděli 6. prosince letošního roku okolo čtrnácté hodiny řídil 20letý muž z Horažďovic vozidlo tovární značky Škoda Octavia po silnici číslo II/188 ve směru od obce Defurovy Lažany na Velký Bor. Na přímém úseku komunikace řidič za jízdy usnul, vjel do protisměru a pokračoval vlevo mimo komunikaci, kde sjel ze svahu do silničního příkopu a přední částí narazil do vzrostlého stromu, který se po nárazu vyvrátil.

 

Muž byl se zraněním transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni. S ohledem na zdravotní stav se řidič nemohl podrobil dechové zkoušce, proto byl zajištěn odběr krve v nemocnici. Celková materiální  škoda činí 21 000 Kč. Dále policisté zjistili, že vozidlo mělo neplatnou technickou kontrolu, která skočila 20. listopadu 2015.

 

Ani statistiky, pohledy na nehody a nehody samotné nezabrání “statečným” v riskování života a zdraví svého, i ostatních.

 

Na silnicích na Mikuláše

Plzeňský kraj – V době od 17 hodin dne 5. prosince do druhé hodiny ranní následujícího dne zkontrolovala více jak stovka policistů celkem 597 vozidel. Při kontrolách bylo zjištěno 77 přestupků (72x vyřešeno na místě uložením blokové pokuty – celkem za 26.100,- Kč a 5x bude oznámeno správnímu orgánu) v dopravě a dva trestné činy. Dva z přestupků se týkaly řidičů pod vlivem alkoholu, u kterých hodnota provedené dechové zkoušky nepřekročila jedno promile. Zmiňované trestné činy byly odhaleny u dvou řidičů, kteří měli řídit ve stavu vylučujícím způsobilost, kdy se na detekčním přístroji objevila hodnota přesahující 1 promile a jsou proto nyní podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dále byl na Klatovsku přistižen jeden řidič, který měl usednout za volant s drogami v těle, což rovněž potrvrdil provedený test. Ostatní přestupky se týkaly v 8 případech porušení stanovené rychlosti jízdy, 19 řidičů vyjelo s vozidlem, které mělo nevyhovující technický stav, v 10 případech nebyl použit bezpečnostní pás, tři přestupky se týkaly chodců a dva cyklistů.

 

V úterý v časných ranních hodinách  si neváhal za volant sednout opilý řidič

S vozidlem Volkswagen Passat projížděl Zavlekovem třicetiletý muž ze Železnorudska dnes  v prvních minutách dne. Policisté řidiče kontrolovalikrátce po půlnoci a na výzvu se podrobil dechové zkoušce. Přístroj naměřil 0,93 a opakovaně 1,04 a 1,06 promile alkoholu. Muž byl za doprovodu policistů převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

-red, p cr-