Trápení vimperských basketbalistů pokračuje

Trápení vimperských basketbalistů pokračuje

O uplynulém víkendu sehráli vimperští basketbalisté dvě utkání na palubovkách soupeřů. V sobotu se představili na palubovce BK Tábor „B“ a v neděli zavítali do Pelhřimova. V obou utkáních se museli vyrovnat s absencí prvního rozehrávače M. Susola, nepřijel ani R. Klímek a v sobotním utkání chyběl také M. Gála.

 

BK Tábor „B“ : BK Vimperk 72 : 49

Sobotní zápas, jak už to tak celou letošní sezonu bývá, začal úspěšnou tříbodovou střelou soupeře. Domácí získali po první čtvrtině vedení 16:10. Domácím se i ve druhé čtvrtině dařilo střílet z dlouhé vzdálenosti, v této části trefili čtyři trojky. Vimperským se nedařila střelba z delší vzdálenosti. Navíc se začal projevovat další nešvar posledních zápasů a tím je úspěšnost, či spíše neúspěšnost při střelbě trestných hodů. Poločas znamenal vedení BK Tábor „B“ 39:25.

 

Druhá čtvrtina začala opět dvěma neproměněnými TH z podání V. Kautmana, kterému se z čáry trestného hodu opravdu nedařilo, zápas zakončil s bilancí 8/1. Domácí poté předvedli během dvou minut minišňůru 6:0, na kterou se ale vimperským podařilo zareagovat a 16 bodovou šňůrou podpořenou 2 trojkami snížili na 41:45. V té době jim soupeř dal za 7 minut hry jen 1 TH! Bohužel závěr čtvrtiny hosté nezvládli a v poslední minutě dostali 5 bodů, které domácí uklidnily. Přesto stav po třetí čtvrtině dával určitou naději – 51:43 z pohledu domácích. Ale nástup hostů do poslední čtvrtiny byl katastrofální. Domácí začali šňůrou 6 bodů, ale to nejhorší teprve přišlo. Po kosmetickém snížení přišel další hrozivý úsek, tentokrát 15 bodů v řadě pro táborské. Poslední čtvrtina skončila hrozivým skóre 21:6 pro domácí.

 

Vimperské srážel kromě špatné střelby z delší vzdálenosti a TH (15/6 !) také velmi špatný doskok pod vlastním košem. Táborští byli u odražených míčů často dříve a využívali také výškové převahy. Ke dvěma vimperským střelcům se bohužel nikdo nepřidal.

Body za BK Vimperk: Doule 21 (2 trojky), Sitár 17 (1), Vácha 4, Lukáš 4, Janda 2, Kautman 1, dále nastoupili Janda, Heřta a Žampach.

 

 

BK Pelhřimov : BK Vimperk 81 : 51

K tomuto zápasu přijel M. Gála, naopak nedorazil J. Heřta. Domácí se dostali do vedení 4:0, ale vimperští tentokrát zachytili lépe začátek zápasu a dokázali držet s domácími, co se týče útoku, poměrně vyrovnanou partii. Nicméně na obranné polovině to tak radostné nebylo. Pelhřimov disponuje „těžkotonážní“ podkošovou dvojicí Kubiska – Fiala, kteří umí své parametry patřičně využít a v případě neúspěšného pokusu si spoustu střel znovu doskočí. Stav po první čtvrtině 24:17. Ve druhé čtvrtině se počínání vimperských borců na útočné polovině výrazně zhoršilo. Začali neproměňovat i některé vyložené šance. Stav po poločase 41:28.

 

Do dalšího poločasu již nemohl kvůli zranění nohy nastoupit rozehrávač P. Lukáš, takže zaskočit na této pozici musel M. Sitár. Až do deváté minuty 3. čtvrtiny byl odstup stále stejný, nicméně předzvěst problémů znamenalo neproměnění 4 TH a poté naprostý herní výpadek v obranné hře, kdy se hosté přestali zcela vracet do obrany a domácí toho náležitě využili. Šňůra 10:2 znamenala pohřbení jakýchkoliv šancí na boj o vyrovnanou koncovku. Hosté v této chvíli ztráceli míče a navíc se nutili do naprosto nepřipravených pozic na střelbu. Po třetí čtvrtině svítil stav na ukazateli skóre 64:40 pro domácí. Poslední čtvrtina byla snahou dohrát zápas se ctí, ale to se dařilo jen do 5. minuty. Opět naprosté selhání v obraně, brejky domácích a výsledkem je 11 bodová šňůra, která zcela zničila snahu alespoň o přijatelný výsledek. Zápas se poté již jen dohrával.

 

Po úvodu utkání opět špatná úspěšnost střelby, mnoho nevyužitých jasných pozic zpod koše, tragické TH (19/7 !), velmi špatný doskok pod domácím košem. Výsledkem tedy nemohlo být jiné skóre…

 

Střelci BK Vimperk: Doule 18 (1 trojka), Sitár 15, Kautman 8, Gála 3, Vácha 4, Janda 2, Lukáš 1, dále nastoupil Žampach.