alkohol

Sotva stál, přesto řídil

Nebezpeční jsme si sami sobě

Nepochopitelná drzost, odvaha posilněná alkoholem a nebezpečí pro všechny ostatní – to vše v podání jediného člověka, který  usedl za volant s 2,11 promile alkoholu v krvi  včera před devátou ráno v Sušici.

 

Včera dopoledne byl hlídkou policistů v Sušici kontrolován řidič za volantem Škoda Felicia. Na 44letého řidiče z Příbramska dopadla ruka zákona v ulici Scheinostova v 8.40 hodin, kdy  policisté u něj provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Byla pozitivní s výsledkem 2,00  a při opakovaném testu 2,11 promile! 

 

Muž byl za doprovodu policistů převezen do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu.

 

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

 

 

Další události z policejního zápisníku

Řidička narazila do nákladního auta s návěsem

V pondělí 14. prosince  okolo deváté hodiny dopoledne jela 43letá řidička ze Strakonic  ve směru od Horažďovic na Sušici. U obce Dobršín jela za nákladním vozidlem Tatra 815 s návěsem, se kterým řidič odbočoval vlevo a snížil rychlost jízdy. Řidička v autě za ním  nedodržela bezpečnou vzdálenost, na vzniklou situaci nestačila reagovat a zezadu narazila do nákladního vozidla s návěsem.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, která byla ošetřena ve zdravotnickém zařízení v Sušici. Dechovými zkouškami bylo vyloučeno užití alkoholu u obou řidičů. Hmotná škoda byla odhadnuta na 80 000 Kč.

 

Závěr prošetřování dopravní nehody, na jejíž následky zemřel motocyklista

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování prověřovali dopravní nehodu, ke které došlo 19. července letošního roku u obce Kolinec.

V 11.45 hodin u obce Vlčkovice, vyjížděl z místa ležícího mimo komunikaci, na silnici II. třídy číslo 187, řidič 66 letý muž s osobním vozidlem tovární značky VW Polo směrem na Kolinec a vjel na silnici v době, kdy levotočivou zatáčkou přes horizont přijížděl motocyklista, a došlo ke střetu.

V uvedenou dobu jel 39letý muž z Prahy na motocyklu zn. Yamaha po komunikaci ve směru od Kolince na obec Brod a řidiči se nemohli navzájem vidět.

Podle znaleckého zkoumání bylo zjištěno, že motocyklista jel vyšší rychlostí než 90 km/h. Motocyklista na následky zranění na místě zemřel a byla nařízena soudní pitva.

U řidiče osobního vozidla byla provedena dechová zkouška, která byla negativní. Na uvedenou dopravní nehodu byl vypracován znalecký posudek z oboru silniční doprava a podle trestního řádu byla věc odložena, protože nejde ve věci o podezření z trestného činu.

 

-p cr, red-

 

—————————————————————————-

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu .

{jcomments off}