Užili jsme si adventní Pasov

Byli jsme v Pasově

logo tandem

 

 

 

 

 

 

 

 

S představou zasněženého náměstí plného voňavých krámků s věcmi roztomilými, užitečnými a potěšujícími jsme 5. prosince ráno nasedli do autobusu a vydali jsme se na dvouhodinovou cestu do krásného Passau, Pasova, historického a univerzitního města v německém Bavorsku.

 

DSC 0609

 

Vyrazili jsme tam za poznáním, za novými přáteli, za nákupy, užít si zdejší předvánoční atmosféru. V Pasově nás přivítala skupina německých studentů, členů sdružení Malteser Jugend Passau-Stadt. Provedli nás historickým centrem a řekli nám zajímavé informace o dějinách města i o jeho současnosti. Viděli jsme i místo původní městské brány, kde nyní stojí dva kamenní lvi.

 

Došli jsme až na tradiční Christkindlmarkt před katedrálu sv. Štěpána. A tady začala hra Christkindlmarktrallye, kterou si pro nás německá skupina připravila. Ve skupinkách jsme procházeli vánočním trhem a podle daných indicií jsme hledali správné osoby, z jejichž vypravování jsme poznávali mikulášský příběh. Po skončení hry (a zasloužené mikulášské nadílce) jsme si ještě sami prošli vánoční trh, obhlédli stánky s různými bavorskými rukodělnými výrobky, vybrali a nakoupili dárky, ale i různé druhy klobás, ovoce v čokoládě a jiné bavorské speciality.

 

DSC 0606

Odpoledne se vyjasnilo a my jsme příjemnou procházkou podél Dunaje došli na místo, podle něhož je Pasov nazýván „městem tří řek“. Celé město totiž leží na soutoku tří řek, Ilzu, Innu a Dunaje. Prohlédli jsme si odtud i dobře viditelný pasovský hrad a hradby táhnoucí se podél kopce při břehu Dunaje. Pak jsme se společně vydali zpět do centra a těšili jsme se na slibovaný rozchod.

 

Nakonec jsme ale hromadně navštívili Stadtgalerii – moderní obchodní centrum. Zde panovala vánoční atmosféra v plné parádě. Všude plno třpytivé dekorace, lákavé zboží, vůně různých delikates. Hezké zakončení pěkného dne.

Domů jsme dorazili večer vyčerpaní, unavení, ale plni nových zážitků a dojmů. gymnaziumsusice logo

 

Projekt byl připraven pod záštitou Sdružení rodičů při Gymnáziu Sušice a realizován ve spolupráci s Koordinačním centrem česko-německých výměn mládeže Tandem za podpory MŠMT.

 

Anna Satoriová, VII.A Gymnázium Sušice

www.tandem-org.cz 

 

{gallery}susice/2015/12_prosinec/gymsu/{/gallery}

 

 

—————————————–

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu .

 

{jcomments off}