OBRAZEM: Vítání Tří králů v Sušici

tk 07 01 2

Foto: Jiřina Panušková

 

{gallery}susice/2016/01_leden/trikralova_susice/{/gallery}

 

Koledníky  tradiční Tříkrálové sbírky můžete potkávat v ulicích první dva týdny v lednu, sbírka bude ukončena 14. ledna.

 

Na Co budou využity prostředky získané sbírkou?

Oblastní charita Sušice:

 

Sociální služby Oblastní charity Sušice a volnočasový klub pro děti – zajištění provozu.

 

Dofinancování sociálních služeb a nákladů na provoz volnočasového klubu, které nebudou dostatečně finančně zajištěny, tzn. úhrada běžných provozních nákladů a osobních nákladů zaměstnanců těchto služeb a projektů:

 

Pečovatelská služba, Osobní asistence, Odlehčovací služby, Sociálně aktivizační služby, Sociální poradna Racek, Charitní noclehárna Volšovy a volnočasový klub Jonáš (50% z výtěžku sbírky)

 

Vozidla pro zajištění služeb sociální péče – nákup a spolufinancování vozů pro pracovníky přímé péče, tj. pro sociální pracovníky a pracovníky v sociálních službách – pečovatelky. Tito pracovníci denně dojíždí do obcí na Sušicku a Žleznorudsku za klienty Pečovatelské služby, Osobní asistence a Odlehčovací služby.

 

Část finančních prostředků bude převedena do roku 2017 na úhradu nákladů spojených s leasingem vozidel (40% z výtěžku sbírky)

 

Humanitární pomoc – poskytování přímé humanitární pomoci lidem při zasažení mimořádnými událostmi (povodně, požáry, chudoba, bezdomovectví, uprchlictví aj.), nákup potravin, nezbytného ošacení nebo vybavení lidem v hmotné nouzi na Sušicku, zajištění provozu Potravinové banky v Sušici, příp. převod finančních prostředků z Tříkrálové sbírky do Fondu humanitární pomoci (10% z výtěžku sbírky)

 -red, jp-

 

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na:  info@sumava.eu