Prvňáčci mají zápis za sebou

Zápis do ZŠ Vimperk, Smetanova 405

 

Letošní zápis do prvních tříd na ZŠ Smetanova připadl na 5. a 6. února 2016 a uskutečnil se v duchu starých českých tradic a v masopustním čase nesl název Velký školní karneval. Hned u vchodu do školy čekali na budoucí prvňáčky a jejich rodiče naši nejstarší žáci v povedených karnevalových maskách. Děti si vybraly svého průvodce a všichni společně se vydali na cestu zápisem. Bylo velmi roztomilé sledovat malé a velké masky v prostorech školy. Mezi budoucími prvňáčky se objevili Spiderman, několik princezen, ale i čaroděj a další. Mezi průvodci byl velmi oblíbený povedený klaun, Harry Potter a samozřejmě princezny i Pipi Dlouhá punčocha. Přes malou nervozitu dětí bylo vidět, že si všichni tento důležitý den užívají, s odhodláním plní zadané úkoly, které prověřily jejich připravenost pro vstup do školy. Na závěr byly děti za svou snahu odměněny malými dárečky a pěknými výrobky od starších školáků ze školní družiny.

 

Poděkování patří všem pedagogickým pracovníkům, kteří se na zápisu podíleli, i žákům devátého ročníku za pomoc při organizaci.

 

Závěrem trochu statistiky. Pro školní rok 2016/2017 se přišlo v pátečním odpoledni zapsat 28 budoucích žáků, v sobotu dopoledne pak jejich řady rozšířilo dalších 12 dětí. Celkem je tedy do školy zapsáno 40 prvňáčků.

 

Mgr. Vladan Pokorný

 

 {gallery}vimperk/2016/02_unor/smetanka/{/gallery}

 

 

Také ZŠ TGM má zápis za sebou. Přijato bylo celkem 44 dětí, otevřeny budou dvě třídy.

 

 

{gallery}vimperk/2016/02_unor/tgm/{/gallery}

 

 

{jcomments off}

 

 

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu