Osm zraněných při dvou nočních nehodách

Jedna noc, jedna silnice, dvě dopravní nehody, osm zraněných osob

 

Více jak polovinu noci z pondělí 15. na úterý 16. února 2016 uzavřely v okolí Horní Lukavice silnici I/27 dvě dopravní nehody. Celkem si vyžádaly zranění osmi osob. K první z nich, čelnímu střetu dvou osobních aut u odbočky na Chlumčany, vyslalo operační středisko jednotky HZS Přeštice a SDH Dobřany v 22:39 hodin.

 

chlumcany

 

“Při příjezdu jednotek se o pět osob starala ZZS. Hasiči okamžitě začali zdravotníkům při ošetřování zraněných pomáhat a asistovali při jejich transportu do sanitek. Na pomoc při likvidaci uniklých provozních kapalin a trosek z havarovaných vozidel si velitel zásahu vyžádal SÚS. Nehoda zcela zastavila dopravu, ještě v jednu hodinu ráno, kdy jednotky odjely na své základny, byla silnice uzavřena. Objízdná trasa vedla přes Chlumčany,” uvedla mluvčí HZS Plzeňského kraje por. Mgr. Pavla Jakoubková.

 

lukavice1

 

Podruhé uzavřela dopravní nehoda silnici po půl páté ráno. U křižovatky na Dolní Lukavici se střetla dvě osobní auta. Hasiči z Přeštic až do příjezdu ZZS pečovali o tři zraněné osoby. Následně asistovali PČR při šetření nehody, po naložení havarovaných vozidel na odtahovou službu z vozovky uklidili střepy a sorbent kontaminovaný uniklými provozními kapalinami. Objízdná trasa vedla přes Dolní Lukavici. 

 

-hzs, red-

 

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu