Sportem k charitě

Sport je ušlechtilá věc a zábava. Když se ještě spojí s podporou charitativních činností, je to radost dvojnásobná.

 


“Každé startovní číslo se počítá”

 


Ve středu 9.3.2016 předal Karel Hudeček (Fischer Ski klub Šumava) v prostorách Domu klidného stáří v Pravětíně finanční dar ve výši 10.680,- Kč na podporu činnosti Oblastní charity Vimperk. Tato částka byla vybrána v rámci vyhlášené akce “Každé startovní číslo se počítá”, kterou vyhlásil právě Fischer Ski klub Šumava v rámci Šumavského skimaratonu.

 

Uplynulý víkend se konal již 31. ročník. Závod je druhým největším lyžařským běžeckým závodem v ČR a jediným v prestižní evropské síti Euroloppet. V letošní klimaticky obtížné zimě se závodu zúčastnilo více jak 1000 účastníků, z toho téměř 250 zahraničních. Již v průběhu registrace Fischer Ski klub slíbil darovat na charitativní činnost 10,- Kč za každého startujícího účastníka. Počet startujících vyšplhal na číslo 1068 a díky tomu mohl klub podpořit Oblastní charitu Vimperk částkou 10.680,- Kč. 

 

Při slavnostním předání Kare Hudeček slíbil, že v tomto počinu budou i nadále pokračovat, další podporu charitativní činnosti mají v plánu již při pořádání Šumavského MTB maratonu.

 

 

(red)

foto: Zdeněk Formánek

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/brezen/ski_klub_pravetin/{/gallery}

 

 

 

 

 

 

 {jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu