Jasná prohra v Kaplici

Jasná prohra v Kaplici

 

Spartak Kaplice : BK Vimperk 84:51

 

 

V neděli zajížděli vimperští basketbalisté na půdu Spartaku Kaplice. Domácí bojují v letošním ročníku o nejvyšší příčky a byli tak jasným favoritem utkání. Vimperští navíc jeli k zápasu pouze v sedmi hráčích a ne všichni byli ještě zcela schopni podat stoprocentní výkon.

 

Úvod zápasu vimperským vyšel a na začátku třetí minuty vedli 4:0. Až poté se prosadili také domácí, nicméně první čtvrtina byla velmi vyrovnaná. Vimperští dobře bránili, hostům se nedařila střelba z dálky. Výsledkem bylo těsné vedení vimperských po první čtvrtině 15:14. Ještě v úvodu druhé čtvrtiny bylo skóre vyrovnané, stav 20:20 ve 12. minutě. Bohužel poté začali vimperští kupit chyby. Začali ztrácet míče, přidaly se naprosto nesmyslné fauly, což v počtu sedmi hráčů není ideální. Výsledkem bylo, že od 13. minuty přidali hosté jen 7 bodů. Domácí se navíc začali prosazovat i z dálky, což potvrdili 2 trojkami v posledních dvou minutách čtvrtiny. Poločasový stav 39:27.

 

Začátek třetí čtvrtiny byl ještě horší. Za první čtyři minuty hosté jen dva body. Domácím vycházeli jednoduché situace clona na hráče s míčem a přihrávka pod koš. Výsledkem byl v 25. minutě hrozivý stav 54:29. Až poté bylo znát, že na hřišti je i jiný tým. Vimperští zpřesnili své střelecké pokusy, začali lépe řešit situace v obraně. Stav po třech čtvrtinách 65:43. Cílem již bylo utkání dohrát se ctí. Ovšem ani to se zpočátku nedařilo. V prvních 5 minutách závěrečné čtvrtiny opět ani bod hostujícího týmu, zato kapličtí předvedli šňůru 10:0. Poté už se utkání opravdu pouze dohrávalo.

 

Bohužel už před utkáním bylo zřejmé, že úspěch v tomto utkání je mimo dosah vimperských. Důvodem je přístup některých hráčů, kteří mají mnoho důležitějších činností, než se zúčastnit zápasů. Někteří hráči tak musejí hrát bez střídání, což proti soupeři, který posílá na hřiště střídající čerstvé hráče, je postupem času výrazně znát. Dalším problémem bylo mnoho nesmyslných ztrát při přechodu do útoku, kdy se hráči zalekli vysunuté obrany domácích. A k tomu připočtěme tragickou střelbu z dálky, což dokumentuje počet trojek za utkání – 0!!!

 

Body BK Vimperk: Sitár 22, Doule 17, Susol 5, Vácha 3, Kautman 2, Gála 2, dále nastoupil Žampach.

Trestné hody 36/23. 

 

(red)

 

 

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu