Zakončili sezónu vítězně

Mladší žáci zakončili sezónu vítěznými zápasy

 

 

O uplynulém víkendu skončila pro mladé hokejisty, mladší žáky HC Vimperk, sezóna 2015/2016, ve které se představili v Lize mladších žáků skupiny H+I. V sobotu 19. března nastoupili v derby proti hráčům Strakonic na jejich ledě a v neděli v posledním domácím zápase sezóny přivítali HC Motor České Budějovice.

 

V sobotním zápase na strakonickém ledě šlo o boj prvního a druhého týmu aktuální tabulky a čekal se pěkný, vyrovnaný hokej, což hráči obou mužstev potvrdili. Hrál se pěkný, hokej, kdy zápas rozhodli především gólmani. V první třetině se sice ve 4. minutě podařilo vimperskému Tomáši Koškovi od modré čáry prostřelit Vágnera v domácí brance, ale od této doby brankaři obou týmů ve svým brankovištích kralovali. Na strakonické straně to byl výše zmiňovaný Vágner, na vimperské straně to byl Slanina. Do konce první třetiny již branka na žádné straně nepadla. Druhá třetina byla stejná jako ta první. Oba týmy se snažili něčím překvapit soupeře a dostávali se do šancí, ale tyto vždy ztroskotaly na brankařích. V druhé třetině branka nepadla a tak vimperští do třetí třetiny vstupovali s jednobrankovým náskokem. Hned ve druhé minutě třetí třetiny vystřelil přes clonícího strakonického hráče vimperský Jiří Beníšek a Vágner ve strakonické brance přes zakrytý výhled nestačil na střelu zareagovat a puk za jeho záda propadl podruhé. I strakoničtí hráči měli spousty šancí, ale vylámali si zuby na výborně chytajícím Slaninovi. V čase 51:10 využil zmatku před domácí brankou dobře hrající Tomáš Koška a svou druhou brankou v zápase navýšil náskok vimperských již na tři branky. V závěru třetí třetiny došlo ve vimperské brance k výměně brankařů, kdy výborně chytajícího Slaninu vystřídal Šimon Kurz, který musel také předvést pár těžkých zákroků a i díky němu vimperští porazili strakonické rivaly 3:0

 

 

HC STRAKONICE – HC VIMPERK 0:3 (0:1,0:0,0:2)

 

Branky: 4. Koška, 42. Beníšek, 52. Koška (Vodička, Beníšek)

 

 

HODNOCENÍ TRENÉREM:

Zápas se Strakonicemi je vždy vypjatí, vždyť jde o takové malé derby. Strakoničtí ukázaly, že jsou právem na druhém místě tabulky, jejich hra je založená na kvalitním bruslením a kombinační hře. Zápas především rozhodli brankáři, kdy Rosťa Slanina měl větší štěstí a potom i Šimon Kurz a oba ukázali hodně složitých zákroků. My jsme se po první třetině museli obejít bez Lucky Eignerové, která si při jednom souboji poranila záda a zápas nedohrála, ale naštěstí nešlo o nic závažného. Zápas jsme dotáhli do vítězného konce, ale neřekl bych, že vyhrál lepší, ale spíše šťastnější a pro strakonické to byla krutá porážka.

 

V neděli 20. března pak odehráli mladší žáci poslední domácí a i mistrovský zápas v soutěži Ligy mladších žáků, kdy na svém ledě přivítali mladé „hokejky“ z Motoru České Budějovice. A zápas to byl opět vyrovnaný, ikdyž přeci jenom domácí tým měl trochu více ze hry. Ale skóre otevřel v 18. minutě budějovický Bělohlav, který překonal Slaninu ve vimperské brance. Vimperští hned o minutu později srovnali Honzou Štěpánkem, který zakončil akci celého druhého útoku. A půl minuty před koncem první třetiny dokonal obrat v zápase Milan Sopek a první třetina tak skončila ve prospěch domácího týmu 2:1. Ve druhé třetině se obraz hry moc nezměnil, vimperští se snažili hrát svůj hokej a soupeř, když mohl, tak zahrozil. V závěru druhé třetiny se prosadila Lucka Eignerová a navýšila vimperský náskok o dvě branky. Ve třetí třetině se pak prosadila i první lajna vimperských, když se trefil Tomáš Koška. Soupeř z Českých Budějovic pak už jenom v závěru třetí třetiny korigoval výsledek, když ve vimperské brance překonal Dobeš Šimona Kurze. Zápas tak skončil výhrou domácího týmu v poměru 4:2. Po závěrečné siréně pak na ledě propukla radost a hráči se mohli spolu s vimperskými bubeníky, kteří je přišli v jejich posledním zápase povzbudit, radovat z úspěšné sezóny, vždyť v soutěži Ligy mladších žáků, skupiny H+I vimperský tým skončí nejhůře na druhém místě!

 

 

HC VIMPERK – HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 4:2 (2:1,1:0,1:1)

 

Branky: 19. Štěpánek (Einerová, Tykal), 20. Sopek, 38. Eignerová (Tykal), 46. Koška (Willmann, Beníšek) – 18. Bělohlav (Dobeš), 60. Dobeš (Bělohlav)

 

 

HODNOCENÍ TRENÉREM:

Zápas s Motorem jsme si chtěli hlavně užít, vždyť to byl poslední mistrovský zápas sezóny. V zápase byly chybičky, ale pro mne je nejdůležitější, že se hráči snažili se svou hrou bavit. Soupeř ukázal, že má ve svých řadách spousty šikovných mladých hokejistů a svou kůži neprodal lacino. Za námi je podle mne velmi úspěšná sezóna, kdy v lize mladších žáků skončíme nejhůře na druhém místě. Teď záleží, jak odehrají poslední zápasy hráči Berounských medvědů. Pokud by ztratili jeden bod v posledních dvou zápasech, skončí naši kluci a holky na prvním místě. Pokud Beroun vyhraje všechny zbývající zápasy, skončíme druzí, ale se stejným bodovým ziskem jako Beroun, ale jenom vzhledem k horším vzájemným zápasům skončíme za Berounem. Jak se říká, naděje umírá poslední, ale i druhé místo je pro mne velký úspěch a myslím si, že i pro mládežnický hokej ve Vimperku. Naši hráči po celou sezónu ukazovali, že hrát hokej umí a z odehraných 36 zápasů dotáhli 28 zápasů do vítězného konce, tři zápasy skončily smírně a z pěti zápasů odešli poražení. Na domácím ledě z 18-ti zápasu našli přemožitele pouze dvakrát. Sezónu zakončili se ziskem 59 bodů a se skóre 245:95, kdy jako jediný tým inkasoval méně než sto branek za soutěž. Tímto bych chtěl všem hráčům a hráčkám poděkovat za úžasnou sezónu, kterou jsme společně prožili, dále bych chtěl poděkovat svým trenérským kolegům, Tomáši Eignerovi, Petru Kurzovi, Zdeňku Koryťákovi a Janu Předotovi, rodičům našich hráčů za jejich podporu a za to, že své děti vodí na náš led a podporují je ve sportu. Též bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří na naše zápasy chodili a nesmím ani zapomenout na vimperské bubeníky, kteří nás přišli několikrát povzbudit a naši hráči si tak mohli zkusit hrát s výbornou atmosférou v zádech. A též mé poděkování patří Zdeňku Formánkovi, který, když mohl, tak přišel naše domácí zápasy zdokumentovat svými krásnými fotografiemi. Ještě jednou děkuji všem!

 

 

 

 

SESTAVA HC VIMPERK V SEZÓNĚ 2015/2016

 

BRANKÁŘI:

SLANINA ROSTISLAV, KURZ ŠIMON, KORYŤÁK ONDŘEJ

 

OBRÁNCI:

WILLMANN MARTIN, KREJČÍ LUKÁŠ, CZERWEKOVÁ TEREZA, NAROVCOVÁ BEÁTA, TYKALOVÁ KRISTÝNA, SOPEK MILAN

 

ÚTOČNÍCI:

KOŠKA TOMÁŠ, BENÍŠEK JIŘÍ, VODIČKA PATRIK, EIGNEROVÁ LUCIE, TYKAL VÁCLAV, ŠTĚPÁNEK JAN, VOSTRADOVSKÝ VÁCLAV, VANÍK JONÁŠ, CYPRÍN RICHARD, JAROŠ DAVID, JIROUŠKOVÁ SABINA, KOLÁŘ JAKUB + HRÁČI 4. TŘÍD HC VIMPERK – DRABEŠ DOMINIK, PEK JAN

 

REALIZAČNÍ TÝM:

WILLMANN MARTIN, EIGNER TOMÁŠ, KURZ PETR, KORYŤÁK ZDENĚK, PŘEDOTA JAN

 

 

Na závěr sezóny se pak vimperští mladší žáci zúčastní mezinárodního turnaje III. ročníku o putovní pohár města Chrudim „Chrudim City Cup 2016“, který se koná ve dnech 25-27.03.2016 na zimním stadionu v Chrudimi. Turnaje se kromě HC Vimperk zúčastní domácí tým HC Chrudim, HT MHK 32 Liptovský Mikuláš (SVK), HC Mountfield Hradec Králové, HC Chotěboř, HC Česká Lípa a HC Baroni Opočno. Tento turnaj je zajímavý tím, že všechna zúčastněná družstva turnaj odehrají v retro dresech týmů NHL. Popřejme tedy vimperským krásný hokejový zážitek a hodně úspěchů a ať svou velmi dobrou sezónu zakončí nějakým úspěchem na turnaji. 

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/03_brezen/zdenek/{/gallery}

 

 

 

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu