Zprávy z radnice

Den učitelů ve Vimperku

 

Pamětní list, knihu a květinu z rukou vimperské starostky Ing. Jaroslavy Martanové a člena Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Jihočeského kraje Mgr. Pavla Dvořáka převzalo ve středu 30. března celkem 15 bývalých i současných pedagogů z Vimperska. Z důvodu nemoci se z předávání ocenění omluvila předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Jihočeského kraje RNDr. Jana Krejsová, která se každoročně účastní nejen s přáním pro pedagogy, ale i s hodnotnými dárky Jihočeského kraje. I přes její neúčast však dárky zajistila, takže ani letos nebyli ocenění o tyto dárky ochuzeni.

 

Ocenění níže uvedeným pedagogům bylo předáno u příležitosti Dne učitelů, který se v  České republice slaví v den výročí narození učitele národů Jana Amose Komenského.

 

 

 

 

Za celoživotní tvůrčí pedagogickou činnost byli oceněni:

 

Ing. Jaroslava Jandová ze ZŠ Smetanova Vimperk, Stanislava Kučová z MŠ Klostermannova Vimperk, Mgr. Jan Malý ze ZŠ Smetanova Vimperk, Mgr. Jaroslava Nováková ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Stachy, Mgr. Zdeněk Říha ze ZŠ Smetanova Vimperk, Jaroslava Voldřichová ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Stachy.

 

 

Za významné výsledky v pedagogické činnosti byli oceněni:

 

Mgr. Josef Bejček ze ZŠ T. G. M. Vimperk, Mgr. Alena Braunová ze ZŠ a MŠ Borová Lada, Mgr. Věra Česánková ze ZŠ a MŠ Čkyně, Mgr. Tomáš Daněk z G a SOŠe Vimperk, Mgr. Dagmar Daňková ze ZŠ T. G. M. Vimperk, Mgr. Josef Mach ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Stachy, Mgr. Jaroslava Panská ze ZŠ, ŽUŠ a MŠ Stachy, Věra Randáková ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Stachy, Mgr. Alžběta Rückerová ze ZŠ T. G. M. Vimperk.  

 

Za kulturní program Dne učitelů děkujeme žákům – vítězům soutěží Základní umělecké školy Vimperk pod vedením učitelů Tomáše Rožbouda, Petra Staňka, Mgr. Pavla Vališe a Mgr. Petry Vališové.

 

Text: Eva Hervertová, Odbor školství, kultury a CR

 

 


 

 

 

Veřejné projednání projektu Regenerace panelového sídliště

 

 

Druhé veřejné projednání připravovaného projektu Regenerace panelového sídliště se uskuteční v úterý 5. dubna od 16 hodin v sálu Městského kulturního střediska ve Vimperku. Obyvatelé sídliště zde budou moci prodiskutovat budoucí podobu svého životního prostoru se zpracovatelem projektu Ing. arch. Jaromírem Kročákem.

 

 

 

Město Vimperk (PR a propagace)

 

 

 


 

Opilec „nadýchal“ 3, 47 promile

 

 

Alkohol tester, který je díky sponzorskému daru součástí výbavy vimperských strážníků má za sebou první měření. Opilý muž ležící 19. března na chodníku v Sadové ulici „nadýchal“ 3,47 promile! Na opilce byla městská policie upozorněna přes linku 156.

 

„Muž byl po marné opakované výzvě ke zjištění totožnosti celkem klidný, a když začal projevovat agresivní sklony a plivat na strážníky, byl za pomoci donucovacích prostředků předveden ke zjištění totožnosti,“ říká vrchní strážník městské policie Peter Macorlík. „Muži byla rovněž provedena orientační dechová zkouška přístrojem Dräger ke zjištění alkoholu v dechu s výsledkem 3,47 promile. Přivolaný lékař zdravotnické záchranné služby doporučil umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Českých Budějovicích.“ 

 

Městská policie Vimperk

 

 

 


 

 

 

Město podpořilo sportování dětí a mládeže

 

 

Částkou 600 tisíc korun podpořilo pro tento rok město Vimperk sportování dětí a mládeže do 20 let. Dotace byla rozdělena dle návrhu sportovní komise mezi devět oddílů a klubů, které o ni požádaly a použijí poskytnuté finanční prostředky na podporu své činnosti v souladu s podmínkami uvedenými ve výzvě 1/2016: Podpora sportu 2016.

 

„Sportovní komise při rozdělování příspěvků vyhodnotila došlé žádosti. Zabývala se celkovým hodnocením klubové tělovýchovné a sportovní činnosti a dle zaslaných podkladů i určené metodiky navrhla rozdělení finanční podpory,“ říká Karel Hudeček, předseda sportovní komise. Přihlédnuto bylo jak k požadované částce, tak k počtu organizovaných sportujících dětí a mládeže.

 

 

Usnesení č. 269

 

Zastupitelstvo města rozhodlo pro rok 2016 poskytnout finanční dotace na sportovní činnost sportovních klubů a oddílů dle návrhu sportovní komise takto:

 

TJ Šumavan Vimperk z. s.  – oddíl gymnastika – 28.000 Kč,  

         

TJ Šumavan Vimperk z. s. – oddíl kopaná – 143.000 Kč,

 

 

TJ Šumavan Vimperk z. s. – oddíl odbíjená – 16.000 Kč,                               

 

Sportovní klub HC Vimperk – 162.000 Kč,

 

Český rybářský svaz – 12.000 Kč,                                              

 

Bike klub Vimperk z. s. – 62.000 Kč,                                                     

 

SK Snowriders Vimperk z. s. – 50.000 Kč,                                                    

 

Ski klub Šumava Vimperk z. s. – 122.000 Kč,

 

TJ Šumavan Vimperk z. s. – oddíl florbal – 5.000 Kč.

 

 

Město Vimperk (PR a propagace)

 

 

 {jcomments off}