Medaile z prvního českého poháru horských kol.

O víkendu proběhl v Praze – Řepích první český pohár horských kol.

 

IMG 4016

 

Za studeného počasí na rychlé a technické trati sešlo celkem okolo 600 startujících. V sobotním závodě eliminatoru / sprint / získala Tereza Sásková třetí místo mezi kadetkami a Jakub Kadlec dojel na čtvrtém místě v závodě elitních mužů.

 

V neděli pak již od rána odsartovali závody cross country, ve starších žácích dojel na pátém místě Jan Sáska. V kadetkách vybojovala bronzovou medaili Tereza Sásková. Mezi sedmdesáti kadety na startu dojel na druhém místě Samuel Jirouš a čtvrté místo vybojoval František Honsa.

 

V závodě juniorů., kde se rozhodovalo o nominaci do reprezentace, dojel po velkém boji na třetím místě Jaromír Skála a na pátém místě David Zadák.

 

IMG 4020

 

O olympijskou nominaci bojoval další vimperský student Jan Vastl, po velkém boji , kdy v druhé části závodu diktoval tempo, mu první místo uteklo jen vinou technických problémů, kdy při jednom z přejížděcích manévrů vytrhl přezku z boty a spadl mu řetěz. I tak ale dojel 5 vteřin za vétězem na druhém místě.

 

Junioři Jaromír skála a David Zadák pojedou o nadcházejícím víkendu závod Juniorské světové serie v italském Montichiari. Jaromír Skála je, díky úspěchům v předcházejících mezinárodních závodech, klasifikován na 61. místě světového žebříčku juniorů.

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/duben/lutak_praha_cp/{/gallery}

 

Jiri Lutovsky

www.cs-mtb.cz