Po Sušici jezdil s pistolí a střílel

Divoký západ ?!?

SUŠICE – V pátek 8. dubna  přijali policisté na obvodním oddělení v Sušici oznámení o opakovaném výstřelu z plynové pistole. V Sušici jel v 7.30 hodin osmapadesátiletý muž z Plzně s vozidlem tovární značky Škoda Yeti po ulici Lerchova a jen se štěstím nedošlo ke střetu s dalším autem. Že nebude v pořádku něco víc bylo jasné poté, co řidič  škodovky po nebezpečné situaci vystoupil z auta a  vystřelil z plynové pistole směrem k zemi. Pak pokračoval v jízdě do ulice  T.G. Masaryka, kde u jedné prodejny zastavil, otevřeným oknem prostrčil ruku, ve které opět držel pistoli a vystřelil pětkrát do ulice. Policisté přijali oznámení o počínání muže a v 7.45 hodin ho na silnici stavěli a kontrolovali a vyzvali jej, aby se podrobil dechové zkoušce. Alkoholtester naměřil 0,72 a opakovaně 0,68 promile alkoholu. Muž přiznal, že v noci pil, policisté mu zadrželi řidičský průkaz.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a případ dále prověřuje.

 

Policie sprejery z Kolince už dopadla

O případu postříkaných  budov a kontejnerů v Kolinci jsme informovali v článku 9. března. Na obvodním oddělení v Kolinci začátkem března přijali policisté oznámení o postříkání různých objektů. Pachatelé se sprejovou barvou vyřádili na  budově tělocvičny základní školy, kiosku, pokladně na koupališti, sloupcích elektrického vedení, transformátoru, kontejnerech a zídce u domu.

V rámci prověřování případu policisté zjistili tři pachatele. Ve zkráceném přípravném řízení převzala sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci devatenáctiletá žena z Brna. Osmnáctiletá dívka z Moravy a mladistvý z Pardubického kraje jsou podezřelí z provinění poškození cizí věci.

Celková hmotná škoda přesahuje čtyřicet tisíc korun.

 

-p cr –

{jcomments off}