Šumavský řezbář zásobí hračkami dětské pacienty

nemocnice 13

 

Dětští pacienti v sušické nemocnici mají k dispozici nové, voňavé a kreativní hračky

 

nemocnice 5

 

Rozveselit a zabavit dětské pacienty, aby jim dny strávené hospitalizací rychleji ubíhaly, není vždy jednoduché. Oddělení pečující o dětské pacienty v sušické nemocnici je vybaveno hračkami i televizí na každém pokoji, návštěvy malých pacientů nejsou nijak omezeny a společně s dítětem přijímá i rodiče, či doprovod, v případě volných lůžkových kapacit.

 

Ode dneška si zde děti mohou zkrátit čas léčby i s voňavou a kreativní hračkou, kterou jim osobně přivezl jeden z našich nejznámějších řezbářů, Karel Tittl.

nemocnice 8

 

Úsměv na tváři malých pacientů je pro nás při jejich pobytu v nemocnici zásadní, proto pro ně realizujeme různé projekty i v ostatních nemocnicích. Zaměřujeme se například na odbourání strachu z neznámého prostředí, ale také děti bavíme prostřednictvím zdravotních klaunů či divadelních představení. Když jsme o tom mluvili s kolegy v Sušici, přišla se skvělým nápadem oslovit pana Tittla naše provozní náměstkyně Anna Havlovičová,“ vysvětluje Mgr. David Soukup, předseda představenstva skupiny NEMOS, která sušickou nemocnici provozuje a pokračuje: „Práce řezbáře Karla Tittla je obdivuhodná a unikátní, stejně tak jeho vstřícnost. Díky jeho podpoře si teď naši malí pacienti budou moci hrát s hračkami od umělce, jehož práce je známá nejen u nás, ale i ve světě.“

 

Šumavský patriot Karel Tittl daroval dětem sto kusů dřevěných figurek, zvířátka, autíčka, stromečky a další. „Dřevěné figurky mohou sloužit na hraní tak, jak jsou, v přírodním povedení nebo si je děti mohou vymalovat,“ povídá Karel Tittl a skromně dodává „Víte, jsem rád, že jsem tady. Dárky prostě raději dávám, než dostávám. Až budou hračky docházet, přivezu další.“

 

nemocnice 6

 

Hračky ze šumavského lipového dřeva si děti mohou vymalovat pastelkami podle profesionálních předloh a až budou z nemocnice odcházet, odnesou si je sebou domů.

 

-tz-

{jcomments off}

{gallery}susice/2016/04_duben/nemocnice_tittl/{/gallery}