Vimperský podnikatel dluží 11 miliónů

V pondělí stanul před soudem čtyřicetiletý vimperský podnikatel Karel. S, který je obžalovaný z podvodu za více než 11 milionů korun. Majitel vimperské firmy KStav dluží podle státní zástupkyně Marie Štěpkové 29 firmám. Obžalovanému hrozí pět až deset let vězení.

 

Karel S. objednával v letech 2012 – 2013 materiál a stavební práce, ale faktury neplatil. U Komerční banky si vzal skoro milionový úvěr. Jeho podnikání skončilo krachem.

 

U soudu mimo jiné prohlásil:

„Nepovažuji nároky firem za oprávněné, necítím se vinen a obžalobě nerozumím. Odvolávám se na článek o ochraně lidských práv a svobod  ústavy, který říká, že nikdo nemůže být zbaven svobody za soukromé podnikání.“

Problémy ve firmě, která se zabývala zateplováním domů, začal již v roce 2010. Karel S. tvrdí, že již tehdy čelil konfliktu s brigádníkem ze Slovenska, který ho nutil ke koupi radioaktivní rtuti. Hrozil mu zastřelením, pokud neuposlechne. Poté byl po několik měsíců vydíraný od lidí, kteří po něm i stříleli.

 

Republiku opustil v roce 2013. Ze zahraničí se vrátil koncem roku 2013 po výzvě otce, který mu oznámil, že se o jeho podnik zajímá policie.

 

Více se dozvíte zde.

 

(idnes.cz)

 

 

 {jcomments off}