Premiéra se blíží, rezervujte si vstupenky!

Rok se s rokem sešel….

a je tu další premiéra  divadla SCHODY.  Po předchozích úspěších komediálního žánru asi nikoho nepřekvapí (a je dobře, že se diváci stále chtějí bavit), že se  sušičtí ochotníci od tohoto žánru příliš neodklánějí.

Tradičně  s režisérkou Zuzanou Navrátilovou před novou premiérou tak trochu bilancujeme, co přinesla uplynulá sezóna a  jaká asi bude ta aktuální?

 

 

Ahoj Zuzko, tak jak to sviští na jevišti? Byl vůbec čas, v nabité sezóně, na prázdniny a nabírání inspirace? Co všechno jste od poslední premiéry zvládli?

Dobrá otázka….máme za sebou vlastně už jednu premiéru, Záskok Járy Cimrmana. Inspiraci nabírám průběžně, prázdniny…co to je? Záskok jsme zkoušeli třikrát týdně. Potom ve volném čase kostýmy, kulisy….Byl to maraton. Ale stálo to za to, říkají diváci. Hodně jsme jezdili s Dívčí válkou. Ta je u diváků velice oblíbená. A v březnu jsme vyhráli v Prachaticích na divadelní přehlídce první cenu diváků. Toho si moc ceníme.

 

Gratuluji i dodatečně 🙂 Zuzko, diváci jsou v očekávnínové hry, jak jinak, než v den zahájení Sušických slavností. Když jste vybírali novou hru, uvažovali jste i o jiném žánru?

No, jak říkají mí herci : „Rejžo, jsme komediální herci. Hrajeme jen komedie“. A letos tomu nebude jinak. Máme rádi humor a myslím, že naši diváci taky. Ale letos je to ještě jiná výzva. Budeme hrát současnou situační komedii se zápletkou a v takové hře je více textu, hereckých situací a složitějšího divadelního pohybu…zkrátka jsem si řekla, že zkusím, co herci zvládnou. Věřím, že ano. A snaží se.

 

Teď už to asi klidně můžeme “prozradit”, o jakou hru a autora jde?

Je to hra, která se vlastně jmenuje (údajně) podle jedné školní poznámky, hra  současného výborného autora. Přijede do pořadu Škrtněte si, prosím, v úterý 10. května do kina. Tak i tam se můžete dozvědět víc…

 

Komediální polohy hercům sedí, je vidět, že si jeviště užíváte.

Ano, to je fakt. Kdo zná naše předchozí hry, vždy to byly komedie. Většinou filmové. Letos to bude tzv. čistá divadelní komedie. To znamená, že hru nebudeme upravovat. Chtěli jsme si vyzkoušet něco jiného a těžšího.

 

Bude živá hudba?

Jeeee, to bych moc ráda. Ale naše divadelní kapela má tolik zájmů, že časově by to nestihla. Zkoušky, pak hodně představení, je to náročné. Ale své myšlenky se nevzdávám a plánuji do budoucna i možná nějaký muzikál…. Ta živá muzika mi v divadle moc chybí.

 

V provedení Schodů není nikdy nouze o improvizace – můžeme se těšit i tentokrát?

No, je to tak, že nikdy nevím, čím mě herci překvapí … Ale tentokrát jde hlavně o to zahrát co nejlépe danou hru. Ovšem, jak je znám, na premiéře si stejně něco vymyslí…

 

Mluvíme o současné situační komedii – pozvali jste autora na premiéru, nebo některou z repríz?

Přijede, jak už jsem zmínila do talkshow v květnu a určitě ho chceme pozvat na představení – tedy, pokud se to naučíme :-))

 

Tak zlomte vaz a 19. 5. ohluchněte od aplausu!

Už se moc těšíme na diváky. Ten prázdný sál při zkouškách už je smutný.

 

-as-

Zbývá doplnit jen oficiální pozvánku a místa,

kde si můžete vstupenky v předprodeji zakoupit,nebo rezervovat:

 

schody premiera 19.5.

Režie: Zuzana Navrátilová

Hrají: Martin Janouch, Irena Homolková, Marie Kratochvílová, Radek Nakládal, Jiřina Poláková,

Vladimír Dobšovič, Pavel Vinický, Miroslav Hošek, Zuzana Navrátilová

 

 

 

PŘEDPRODEJ A REZERVACE NA VŠECHNA (tedy i reprízová) představení:

 

>PREMIÉRA<

 

*1. REPRÍZA*

 

**2. REPRÍZA**

 

 

1. repríza –   2. června v 19,30 hod. – KD Sokolovna Sušice

2. repríza – 25. června v 19,30 hod. – KD Sokolovna Sušice

 

Situační komedie z pera Antonína Procházky vznikla v roce 2003, kdy byla napsána pro herce divadla J. K. Tyla v Plzni. Antonín Procházka ji však psal také pro sebe, neboť v ní ztvárnil hlavní roli – Edu, čerstvě propuštěného z výkonu trestu. Hra byla poprvé uvedena 25. října 2003 a od té doby si získala řadu diváků svým břitkým humorem, vtipnými a údernými dialogy i rozmanitostí povahových charakterů, které jsou v ní představeny.

Bláznivá situační komedie o obyvatelích jednoho starého domu, do jejichž života zasahuje celá řada postav zvenčí, jistě pobaví každého diváka. Najdete se v šarmantní paní domácí Editě? Nebo v roztomile zmatené Nině? Budete si chvílemi připadat jako v jiném světě společně s Edou? Okouzlí Vás záletný trianglista Erik? Nebo se ztotožníte s pracovně zapálenou Ester?

 

 

Ať už se najdete v některé z postav nebo Vás pobaví všechny dohromady, užijete si komedii ze současného světa, která Vás určitě okouzlí. A kdo že se to bude dotýkat sněhu? Nechte se překvapit…

{jcomments off}