Tata Bojs a Zrní v Prachaticích

Ekompilace 2016 s TATA/BOJS a ZRNÍ

 

Ekompilace – projekt na podporu třídění odpadu a mladých kapel je tu již počtvrté. A pro návštěvníky jsme letos připravili spoustu novinek. Kromě další edice stejnojmenného CD se můžete na sklonku léta těšit na šest jednodenních festivalů s doprovodným programem a vstupem zdarma.

16. 9. tT

 

Pro letošní rok prošla Ekompilace řadou podstatných změn, které souvisí s vývojem projektu. Tradiční základní kameny, kterými jsou podpora třídění, recyklace a podpora zajímavých hudebních kapel zůstávají. Nový kabát ale dostane programová nabídka a vyžití pro návštěvníky akcí. Na každé akci bude již od odpoledních hodin doprovodný edukační program. Od lektorů projektu samosebou.cz se tam Vy, i Vaše děti zábavnou formou dozvíte spoustu novinek o životním prostředí, pobavit se můžete i u hudební recyklace ve formě Live jukebox stage a připraven bude i bubenický workshop.

 

 

Tím ale změny nekončí. Zvýšili jsme počet headlinerů, letos se rozrostl na dvě kapely, které se představí na všech festivalových zastávkách Ekompilace. Těšit se tak můžete na TATA/BOJS a také na kapelu Zrní.

Zrni04

 

„Je skvělý, že se díky Ekompilaci dostaneme i do menších regionálních měst, kde se obvykle velké letní festivaly nekonají. Těšíme se i na společné koncerty s kapelou Zrní, kterou máme rádi. Chystáme se hrát písně starší i novější, hitovky i vykopávky a možná bude i překvapení v podobě hosta,“ říká k projektu Milan Cais z TATA/BOJS.

 

tatabojs

 

V letošním roce se na kompilaci objeví také dalších šest nadějných kapel. Ty dostanou v rámci projektu prostor nahrát ve studiu dvě své originální písničky. Výsledné CD pak bude zdarma k dispozici na všech festivalech Ekompilace, které zavítají celkem do šesti měst ČR.

TOURNÉ EKOMPILACE 2016

26.8. Mělník
27.8. Vysoké Mýto
2.9. Sokolov
9.9. Frýdlant nad Ostravicí
16.9. Prachatice
17.9. Domažlice

Do několika měst již festival zavítal v minulých letech s kapelami jako Rybičky 48, Wohnout a Vypsaná Fixa. Projekt se do některých měst tedy vrátí, ale s novým programem a bude bohatší po hudební i vzdělávací stránce. Informace o dalších zúčastněných kapelách a podrobnosti k akcím najdete na facebooku Ekompilace (www.facebook.com/ekompilace) nebo na webu projektu (www.ekompilace.cz).

-tz-