slunecnice

Slunečnice – Jsme tady a něco umíme

Květinový den ve Vimperku  

 

 

Tradiční květnová sbírka, kterou pořádala Liga proti rakovině dne 11.5.2016, měla tento rok jiné téma. Tím letošním tématem byla ,,rakovina prsu u žen a mužů“. Žlutou kytičku jste v tento krásný sluneční den  mohli zakoupit od zaměstnanců a klientů Spolku Slunečnice, kteří se jako v minulém roce vydali do ulic Vimperka  a pomáhali s prodejem měsíčku lékařského.

 

 

 Všem dárcům, kteří si tento žlutý symbol kvítku zakoupili a tím podpořili částkou 6.975,– Kč celorepublikovou sbírku, děkujeme a příští  rok v květnu se těšíme na další setkání.   

 

 

{gallery}vimperk/2016/05_kveten/kvetiny/{/gallery} 

 

 


 

 

 

Myslivost a kynologie ve Slunečnici

 

 

Spolek Slunečnice Vimperk, který nabízí službu sociálně terapeutické dílny pro osoby se zdravotním postižením, přijal nabídku besedy Jany Pravdové – členky Okresního mysliveckého spolku Písek o myslivosti a kynologii. V prostorech Spolku Slunečnice se ve čtvrtek 12. 5. prolínaly zvuky lesních zvířat. Z jedné strany jste mohli slyšet hlas jelena, koloucha, divokého prasete a jiných zvířat žijících na Šumavě. Po celou dobu přednášky byla naším společníkem lovecká fenka Eny, která nás bedlivě střežila a s grácií nám ukázala pár loveckých triků. 

 

Co vlastně ta myslivost a kynologie  je? To vše jsme se dozvěděli na přednášce paní Pravdové, pana Madara a Fábery. Pozorně jsme naslouchali poutavému výkladu o významu myslivosti, o mysliveckých tradicích. Naše zvídavé dotazy dávaly tušit o nadšení z besedy. Měli jsme možnost prohlédnout si, ale i dotknout se mysliveckých trofejí ulovené zvěře, paroží nebo i kožešiny z lišky. Pod odborným výkladem jsme se zaposlouchali do zvuků tónů trubače, který předvedl i umění vábení jelenů a jiné zvěře. Beseda byla zajímavá a poučná.

 

Děkujeme tak zapáleným myslivcům a přejeme Lovu zdar!  

 

 

 {gallery}vimperk/2016/05_kveten/mysl/{/gallery}

 


   

 

  

 

 

 

(red)