JOSEF ZIMOVČÁK s pelotonem v Sušici

zimovcak 3

 

tz

 

 

Motto: „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně“.

 

 

Na kole dětem – veřejná cyklotour napříč Českou republikou startuje již po sedmé. Neváhejte a přidejte se. Společně pro dobrou věc, malebnou krajinou na kolech….

 

zimovcak 2

 

Ve dnech 1. – 11. června vyrazí Josef Zimovčák a peloton cyklistů na etapovou cyklojízdu z Bruntálu až do Klášterce nad Ohří. Trasa povede přes Olomouc, Valašské Klobouky, krajem vína do Strážnice, směr Brno, Rouchovany, k Jindřichovu Hradci, dále do Sušice, navrch přes Mníšek pod Brdy do Prahy, z Mšených lázní, do Zichovce a Klášterce nad Ohří. K tradiční cyklotour Na kole dětem, jejíž hlavním cílem je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí se může přidat každý, na kousek, jednu etapu nebo celou trasu. V pelotonu potkáte mnoho známých tváří a osobností.

 

Určitě se zúčastní Prof. Pavel Pafko, Prof. Jan Pirk, známý lékař Jan Hnízdil, badmintonista Petr Koukal s přítelkyní Gabčou Soukalovou a spousta dalších. Na bezpečnost pelotonu bude po celé trase jako vždy dohlížet Policie ČR. Energii do žil účastníkům dlouhé cyklistické tour vlije kulturní program připravený v partnerských městech, kde bude peloton zastavovat.

 

 

Sedmý ročník cyklotour Na kole dětem navazuje na předešlé ročníky.

 

Tradici jízdy napříč republikou hodláme zachovat, je to pilotní. Ale musíme přicházet s obměnami, aby jízda nezevšedněla. Letos jsme připravili novinku v podobě kratších kritérií v jedné lokalitě. Zařadili jsme školní kritérium na Valašsku a lázeňský okruh v okolí Mšených lázní. Zajímavých míst na našem území je více, je dobré se pozastavit, zanechat pozitivní stopu a neprohnat se jen jako vítr.“ shrnuje s úsměvem koordinátorka akce Martina Střížová.

 

 

Lidé se nás stále nevěřícně ptají, jestli se mohou přidat. Ano, přidat se může každý! Na kousek, jednu etapu, nebo celou trasu.“ říká druhá koordinátorka Iveta Trubirohová. „Již nejsme neznámý projekt, města se sama hlásí, abychom je navštívili a za jejich vstřícnost a podporu jim děkujeme“ dodává. „Atmosféru v pelotonu je potřeba nasát. Je to nejen sportovní, ale také společenská událost. Lidé zjistí, jak je jednoduché udělat něco pro sebe a zároveň tím pomoci i někomu jinému. Rostoucí počet aktivních účastníků a podpora akce z řad známých a významných osobností svědčí o tom, že projekt, který přináší malým onkologickým pacientům možnost účastnit se rekondičních pobytů, má smysl. Velmi mne těší, že nám zůstávají věrni významní partneři a dárci jako spol. Metlife a.s., SMO Otrokovice, Interflex, stavební společnost Kaláb a mnoho dalších, ale také že mohu přivítat nového generálního partnera ŠkodaAuto, a.s..“ popisuje motivaci patron projektu Josef Zimovčák. „Věříme, že letošní cyklojízdou překročíme hranici šesti milionů, které jsou využity na financování rekondičních pobytů dětí z celé republiky, léčených na onkologických klinikách v Praze, Brně, Ostravě a Olomouci. “

 

zimovcak 1

 

Přijďte zažít jedinečnou atmosféru v cyklistickém pelotonu. Prospějete sobě, pomůžete dětem. Pojeďte s námi!

Jak můžete pomoci i Vy?

– aktivně se zúčastnit cyklotour 2016 a přispět dobrovolným startovným do kasičky Na kole dětem

– zakoupit si triko a jiné předměty Na kole dětem

– přispět na konto veřejné sbírky nadačního fondu Na kole dětem

– informovat o projektu své přátele a známé

– stát se partnerem projektu

 

zimovcak plakat2

 

 

 podekovani pozvani

{jcomments off}