policie

Policejní servis

Poškození okenní tabule Prachatice – Vimperk 

 

Vandal způsobil poškozené společnosti škodu za téměř 11 000 korun.

 

 

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel úmyslně poškodil, z úterý na středu ve Vimperku, okenní tabuli. Jednalo se o izolační dvojsklo transparentní barvy, o rozměru 194 x 208 cm, na kterém byla z vnější strany, po celé jeho ploše, nalepena neprůhledná ochranná fólie, tmavě šedé barvy. Vandal poškodil jak vnější okenní tabuli v její pravé části, tak na stejném místě i ochrannou fólii, čímž poškozené firmě způsobil škodu za téměř 11 000 korun. Vimperští policisté provedli ohledání místa činu a nyní po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

 


 

 

 

Cizinec porušil zákaz řízení – Vlachovo Březí 

 

Za to ho nyní čeká řízení soudní.

 

 

Prachatičtí dopravní policisté sdělili podezření 43letému cizinci, v současné době žijícímu na Českokrumlovsku, z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelého policisté kontrolovali ve středu před půlnocí s vozidlem Audi A6, na silnici II. třídy číslo 144, v uzavřené části obce Vlachovo Březí. Následnou lustrací řidiče zjistili, že mu městský úřad uložil zákaz řízení motorových vozidel, a to až do ledna 2017. Další prověřování provádí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

 

 

 


 

 

 

Otec neplatil na syny

 

Muže policisté podezírají ze zanedbání povinné výživy.

 

 

Vimperští policisté sdělili podezření 41letému muži z Prachaticka z přečinu zanedbání povinné výživy. Podezřelý si totiž v době od října 2015 do března 2016 řádně neplnil vyživovací povinnost na své dva nezletilé syny, ačkoliv mu tuto povinnost rozsudkem stanovil okresní soud. Za rozhodné období muž na výživném dluží nejméně 15 000 korun. Další prověřování provádí vimperští policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se muž bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

 

 

(pcr)

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 

 

{jcomments off}