Šumava na nohou – první odhad výše sbírky

 

 

Ewa Farna a první odhad výše sbírky

 

 

Před týdnem, v sobotu 9. července, se ve Vimperku konal benefiční Koncert Šumava na nohou, jehož cílem bylo vybrat prostředky na pomůcky a léčebné pobyty pro pět dětí s těžkým zdravotním postižením – Martinku, Rozálku, Daníka, Kubíka a Vládíka. Tato akce postavila na nohy více než 600 lidí, kteří se sešli ve Vimperské Cihelně, aby projekt podpořili a ještě si užili hudební večer.

 

Večer zahájila mladá strakonická kapela When It Rains, která z počátku nesmělé publikum rozehřála a naladila na vrchol večera. Ten nastal lehce po deváté hodině, kdy na pódium vtančila Ewa Farna s kapelou. Její vystoupení zaplnilo a roztančilo sál. O spokojenosti publika svědčí i hodinová fronta na Ewinu autogramiádu, která proběhla po skončení koncertu. Večer uzavřeli prachatičtí Lucky Brew, na jejichž energické vystoupení si počkala zejména starší, tedy ne-náctiletá část publika.

 

 

 

 

Pro organizátory koncertu, neziskové sdružení Šumava na nohou, a podporované děti s jejich rodinami nenastal vrchol večera vystoupením Ewy Farné, ale krátce po něm. To totiž Jana Kůsová ze sdružení vyslovila částku, která byla vybrána díky všem, kteří na Koncert přišli. Prodejem vstupenek se podařilo do veřejné sbírky nashromáždit přes 185 000 Kč! Podle loňských zkušeností se dá očekávat, že výsledná částka ještě o něco naroste.

 

Všechny vybrané prostředky budou použity na nákup speciální zdravotní postele pro Vládíka, léčebné terapie pro Kubíka, fixační sedačky pro Daníka, tříkolky, ionizéru vzduchu a zdravotní matrace pro Rozálku a nového vozíku pro Martinku. Výslednou částku bude potřeba ještě podpořit dalšími finančními prostředky, které má sdružení Šumava na nohou již teď přislíbeny od několika nadací.

 

 

 

Hojná účast na koncertě a také fakt, že mnozí jedinci i mnohé firmy nakoupili lístky, které byly následně rozděleny dětem z dětských domovů ve Volyni a Kašperských Horách a dále klientům Spolku Slunečnice a STROOM Dub, svědčí o tom, že na na Vimpersku žije mnoho lidí dobré vůle, kteří neváhají pomoct těm, kteří pomoc potřebují i zasluhují. Všem za to patří velký dík. Pro osm členů sdružení Šumava na nohou je úspěch Koncertu zároveň satisfakcí za náročné hodiny, dny, týdny a měsíce, kdy bez nároku na honorář a ve svém volném čase sháněli sponzory Koncertu, snažili se prodat co nejvíce lístků a uspořádat Koncert tak, aby co nejvíce bavil i pomáhal.  

 

 

Adéla Jiříková

foto: Jiří Šejna

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

{jcomments off}