Viník nehody u Čepic je ve vazbě

 

27letý řidič byl pod vlivem drog, navíc nesměl řídit.

Přesto usedl za volant a  u Čepic způsobil vážnou nehodu se zraněním.

 

nehoda-cepice-280416-2 galerie-980

 

Řidič vozidla byl obviněn z přečinu ublížení na zdraví. Koncem května narazil do protijedoucího vozidla, jehož řidička utrpěla zranění. 

 

       Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal usnesení o zahájení trestního stíhání sedmadvacetiletý muž ze Sušice, který byl obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Počátkem května byl muž obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž měl uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel podle rozhodnutí Městského úřadu v Sušici od června 2015 na jeden rok a podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech od září 2015 na dva roky. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

 

      Muž jel ve čtvrtek 28. dubna okolo 14.50 hodin s vozidlem tovární značky VW Passat po komunikaci od obce Čepice na Sušici. Za obcí Čepice při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost své jízdy mokré vozovce a dostal s vozidlem smyk, kdy přejel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Škoda Octavia. Po dopravní nehodě muž přivolal zdravotníky a zůstal na místě až přijeli policisté.

 

nehoda-cepice-280416-1 galerie-980

 

     “Řidič měl dechovou zkoušku s negativním výsledkem, ale test na návykové látky byl pozitivní na konopí i metamfetamin a ve zdravotnickém zařízení se podrobil lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu. Podle znaleckého posudku z oboru zdravotnictví z odvětví toxikologie bylo zjištěno, že muž byl pod vlivem metamfetaminu a konopí. Muž proto porušil důležitou povinnost podle zákona o provozu na pozemních komunikacích a řídil v době, kdy byl pod vlivem návykové látky a jeho řidičská schopnost byla negativně ovlivněna. Dále podle stejného zákona nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu pozemní komunikace,” uvedla k nehodě mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

 

     Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky a spolujezdce s vozidla Škoda Octavia a řidička, jednapadesátiletá žena z obce na Horažďovicku, byla leteckou záchrannou službou transportována do nemocnice v Plzni. Následkem zranění byla řidička omezena na obvyklém způsobu života po několik týdnů.

 

– p cr, red-

{jcomments off}