OHLÉDNUTÍ: lahůdky letošních rallye

HISTORIC VLTAVA RALLYE 2017

RALLYE ŠUMAVA KLATOVY 2017

 

NESTIHLI JSTE? NEVADÍ – MY JSME BYLI PŘI TOM!

 

Obrazem z objektivů fotografů přinášíme ohlédnutí za dvěma nejsledovanějšími automobilovými podniky sezóny – nejprve se potěšte krásou automobilových veteránů, kteří svými výkony rozhodně mezi ‘dědečky’ nepatří – foto Jan KUBITA

3

{gallery}susice/2017/05_kveten/kubita_bubenikova_rally_2017/kubita/vterani_rally_vltava_2017/{/gallery}

 

 

 

A  reportáží nejzajímavějších (a pro pořadatele leckdy  tlak zvyšujících) okamžiků – text a foto Marie  BUBENÍKOVÁ

rally 2017 38

 

Ve dnech 21 a 22. dubna na Šumavě opět voněly benzínové výpary a do daleka bylo slyšet řev motorů. Konal se očekávaný svátek všech fanoušků rychlé jízdy, krásných automobilů a samozřejmě i známých jezdců. Počasí moc návštěvníkům nepřálo, trochu to připomínalo rallye, která se před léty jezdívala velmi brzy na jaře a často na sněhu. Teď sněhu již moc nebylo, ale zledovatělé zbytky na silnicích, ve vyšších polohách Šumavy a v lesích, dokáží překvapit i zkušené závodníky. Ale nejen sníh dovede potrápit. Například jednu z nejhezčích rychlostních zkoušek, divácky velmi oblíbený Koráb, museli pořadatelé v pátek večer zrušit kvůli vyteklému oleji na silnici. Podobný problém byl v sobotu v Tedražicích, ale naštěstí zasypání vapexem a následná procházka pořadatelů s koštětem závody jen pozdržela a rušit se nic nemuselo.

 

rally 2017 6


Po okrajích silniček se houfovali fanoušci Jana Kopeckého, Václava Pecha, zvaného Ášín, nebo zpěváka Daniela Landy, který na rallye velmi často nedojede do cíle. Pískot a fandění při projetí oblíbence, vlajky, nebo transparenty jen ukázaly, komu kdo vítězství přeje., nebo potlesk při vydařeném manévru, nebo malé šou pro diváky.


Na rychlostních zkouškách se střídali milovníci “ostrých”, nových vozů, s fanoušky legendárních strojů a krásných, dnes již veteránů.
Nebyla nouze o karamboly, naštěstí se vždy vše obešlo bez zranění. Až se někdy člověk diví, neboť někteří akreditovaní fotografové různých médií opravdu asi ani nemají pud sebezáchovy a riskují zdraví své i jezdců. Asi si neuvědomují, co by je ta jedna ‘nej’ fotka stála. Na Klatovském okruhu vzala za své jen technika jednoho z nich, takže lze mluvit o štěstí.


Rallye se jela v pátek sice ve slunečném, ale velmi větrném počasí, takže zaprášení byli i diváci. Sobota celá propršela a bylo mlhavo, silnice byly kluzké a stačil malý kousek bláta a hned byla pro diváky podívaná o něco pestřejší – auto ve smyku.
Výsledky si jistě každý fanoušek již přečetl tak je zbytečné je opakovat, snad jen znovu zdůrazním, že Jan Kopecký zde vyhrál již po čtvrté..


Už se spolu s dalšími fanoušky těším na příští ročník.

{gallery}susice/2017/05_kveten/kubita_bubenikova_rally_2017/bubenikova/{/gallery}

 

{jcomments off}