Policie zajistila výrobce a prodejce pervitinu

Vyráběl a prodával pervitin

KLATOVSKO – Při domovní prohlídce policisté zajistili chemikálie a různé předměty. 

Policisté zjistili, že podezřelý muž na Plánicku vyrábí a provádí distribuci pervitinu. Případ prověřují policisté z oddělení obecné kriminality, soud vydal příkaz k provedení domovní prohlídky v rodinném domě nacházejícím se v obci na Plánicku.

Policisté ve středu 3. dubna tohoto roku provedli domovní prohlídku v domě. Podezřelý muž, za použití léků i dalších chemických přípravků, opakovaně a nejméně ve třech případech vyráběl pervitin. Muž vyrobil nejméně 6 gramů pervitinu, v době od června do prosince 2018.

Muž vyrobený pervitin přechovával v místě bydliště, kdy z tohoto množství část užil pro vlastní potřebu a část prodával dalším osobám.

Policisté zajistili různé chemikálie a předměty sloužící k výrobě pervitinu, jenž budou předány k dalšímu zkoumání.

Podezřelý osmačtyřicetiletý muž byl zadržen, k výrobě pervitinu se doznal a po provedení neodkladných úkonů byl propuštěn.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a případ dále prověřuje.                               

 

 

Řidič pod vlivem  drog

Sušice  – při kontrolách řidičů ve čtvrtek 4. dubna policisté zastavili ke kontrole, v Sušici v ulic v ul. i Pod Nemocnicí, třicet minut po sedmnácté hodině hlídkou strážníků městské policie. Pětatřicetiletý muž z obce na Sušicku jel s vozidlem značky Dacia. Muž měl pozitivní test na konopí i amfetamin a metamfetamin. Na místo byli přivoláni policisté.

Dechová zkouška provedená u řidiče byla negativní.  Muž byl převezen do zdravotnického zařízení kde se podrobil  lékařským vyšetřením i odběrům biologických materiálů

Podrzřelého řidiče dále bude řešit správní orgán.

 

 

Mimo obec 154km/h, v obci 79 km/h

KLATOVSKO – Na předem vytipovaných místech policisté měřili rychlost vozidel. 

Ve středu 3. dubna se i na Klatovsku policisté zapojili do opatření k zajištění dopravně bezpečnostní akce s názvem TISPOL-SPEED MARATHON. V době od 14.00 do 23.00 hodin v různých obcích kontrolovali dodržování rychlostních limitů. Jednalo se o místa, na která upozornili občané daných lokalit. Na Klatovsku policisté měřili rychlost na vytipovaných místech v obcích: Dehtín, Červené Poříčí, Koryta, Vítkovice, Hradešice, Sušice i na dalších trasách.

Při akci deset policistů z dopravního inspektorátu kontrolovalo i další dodržování platných zákonů v oblasti provozu na pozemních komunikacích, pátrání po hledaných osobách, věcech a motorových vozidlech.

V průběhu akce policisté zjistili 36 dopravních přestupků a v příkazním řízení bylo uloženo 15 600 Kč.

Mimo obec policisté u vozidla naměřili rychlost 154 km/h, což je po odečtu stanovené tolerance 149 km/h.

V obci Dehtín u dvou projíždějících vozidel zaznamenali rychlost 79 km/h, tj. po odečtu 76 km/h.

                                

– tz p cr-

{jcomments off}