Hosté na Dni kávy ve Vimperku

 

 

Den kávy ve Vimperku 

 

 

 

Dovolujeme si Vám představit naše milé hosty:

 

 

 

        Prvními hosty jsou Robert Trevisan a Štěpánka Vantuchová. Zakladatelé první školy kávy v ČR s nejširší nabídkou kurzů a seminářů o kávě. Více na www.skolakavy.cz.

 

 

        Roberto Trevisan

trevisan

     

        Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy…

 

 

stepa

 

       Štěpánka Vantuchová Havrlíková

 

       Osudy tisíců bytostí obsažené v několika divotvorných krůpějích, jež se v útlém vodopádu chutí a vůní řítí na nevinně bělostnou stěnu, víra, um i touha, tím vším je pro nás káva…

 

 

 

 

         Dalším hostem je Zdeněk Vantuch majitel firmy 4coffe.

 

vantuch

       Společnost  4coffee s.r.o. je lídrem v dovozu nízko objemových pražiček pro domácnosti i  kavárny do ČR a vedle širokého sortimentu pražiček nabízí také nepraženou kávu z různých koutů světa.  Široká paleta různých odrůd umožňuje experimentovat a objevovat kouzlo kávy, kterému je tak snadné podlehnout. Pokud již dnes milujete kávu, příležitost vlastního pražení kávy vám umožní, aby se káva stala vaším velkým koníčkem, zálibou nebo prací, která zpříjemní Váš život.

 

 

 

 

broz

 

       Dalším naším hostem je kastelán státního zámku Vimperk – Vojtěch Brož, který nám poví více o jeho historii a nynější rekonstrukci.

 

 

       Státní zámek Vimperk je památkovým objektem, který v současné době prochází rozsáhlou obnovou. Projekt obnovy Horního zámku a Muzea Vimperska je naplánován na roky 2018 – 2020. Po dobu rekonstrukce je provoz značně omezen a návštěvníkům je zpřístupněn pouze okruh Dolní zámek.

 broz zamek

 

 

       Dalším z našich hostů je:

 

 

       Doc. PharmDr. Jozef Augustín, PhD., je docent Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Absolvoval augustinFarmaceutickou fakultu UK v Bratislavě, doktorandské studium na Přírodovědecké fakultě UK v oboru mikrobiologie, titul PharmDr. získal v oboru klinická farmacie.

 

    Je autorem tří odborných monografií s aktuální potravinářskou tematikou: Povídání o čaji. Čajovníkový list, čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický nápoj a jiné tonizující nápoje světa, Dobrou chuť! Tajemství chutí a vůní a Povídaní o kávě. Kávovníkové zrno, káva a kávoviny jako významné potravinářské pochutiny, je i spoluautorem knihy Kontrola kvality potravin.

       

       Je hojně citován v zahraniční i české odborné literatuře. Vyučuje na univerzitách, zasedá v odborných porotách a komisích, publikuje odborné práce. Je zakládajícím členem Kávové asociace ČR a SR a jejím čestným členem.

 

 

Celý program akce

pla

{jcomments off}