v4

Spolupráce Plzeňského kraje s vietnamskou provincií

v4

 

Zástupci partnerské provincie Can Tho chtějí zintenzivnit spolupráci s Plzeňským krajem

Plzeňský kraj navštívili členové delegace partnerského města Can Tho ve Vietnamu, aby se na krajském úřadě setkali se zástupci Plzeňského kraje a projednali další možnosti spolupráce v jiných než dosavadních oblastech.

v6

v3

 

Spolupráce mezi regiony byla uzavřena v roce 2015. A právě za účelem zintenzivnění dalších oblastí spolupráce přijela delegace zástupců v čele se zástupci Velvyslanectví Vietnamu. Celodenní program odstartovala návštěva krajského úřadu, kde se setkání za Plzeňský kraj zúčastnili náměstek hejtmana Ivo Grüner a předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Jaroslav Šobr. Po úvodním představení partnerského regionu města Can Tho, jehož hlavní komoditou na vývoz jsou rýže a mořské produkty, se debata všech zúčastněných točila kolem dalších oblastí spolupráce mezi regiony. Zástupci vietnamského regionu se zajímali o rozvoj cestovního ruchu, oblast podnikání a také se hovořilo o konkrétních výměnných pobytech studentů a pedagogů vysokých škol obou regionů. V současné době již v České republice studuje na vysokých školách zhruba 300 vietnamských studentů.

 

 

v8

 

“Jsme velmi rádi za konkrétní návrhy našeho partnera v oblasti vzdělávání a obchodních příležitostí. Jsme přesvědčeni, že Plzeňský kraj má, co nabídnout a půjdeme novými cestami spolupráce,” uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Po návštěvě krajského úřadu měli členové partnerského regionu na programu prohlídku historické části Plzně, návštěvu biofarmy Milínov a také Plzeňského Prazdroje.

 

Zdroj: Plzeňský kraj

 

{jcomments off}