16

Sušičtí kadeřníci se pyšní evropským titulem

Sušice má kadeřnické mistry, a to ne ledajaké, ale rovnou Mistry Evropy!

Tituly si přivezli z evropského mistrovství v Bratislavě, kam se kvalifikovali po úspěšné sérii soutěžív loňském roce.

 

Koruna kreativity – Open international championship od Europe crown of creativity se konala v úterý pod záštitou Asociace Fisy, působící jako odborná asociace středních odborných škol a středních odborných učilišť v kadeřnickém a vizážistickém oboru.
Zdroj: https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/susice-ma-kadernicke-mistry-evropy-20200209.html

 

16

 

 

„Do evropského finále s tématem Science fiction show získalo postup na základě výsledků v předchozích soutěžích, které se uskutečnily v Bratislavě, Sušici, Domažlicích a Prostějově šedesát žáků z 28 českých a slovenských škol,“ uvedla vedoucí sušických kadeřnic Pavla Skýpalová.

 

 

Ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Sušice se na mistrovství Evropy kvalifikovali čtyři žáci oboru vzdělání kadeřník v několika kategoriích a s velkým úspěchem reprezentovali nejen svoji školu, ale i město Sušice a Plzeňský kraj.

 

 

Mistrem Evropy v kategorii společenský účes se stal Matyáš Jílek s modelkou Andreou Frančíkovou. Další titul Mistr Evropy v kategorii foukaná získala také Anna Skýpalová s modelkou Sandrou Kodýtkovou. Eva Pešťáková s modelem Adamem Pešťákem obsadila krásné 2. místo v kategorii facepainting a dále jí byla udělena cena kreativity od člena odborné poroty Pavla Filandra. Hodiny nácviku zúročila i žákyně Eliška Kožiolová a s modelkou Barborou Vláčilovou se umístila v kategorii společenský účes mezi deseti nejlepšími.

„Žáci dosáhli mimořádných výsledků v silné mezinárodní konkurenci a právem jim patří gratulace a velké poděkování za reprezentaci školy,“ zhodnotila Skýpalová.

 

(zdroj: denik.cz, sos, foto: SoŠ a SOU Sušice)

 


Zdroj: https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/susice-ma-kadernicke-mistry-evropy-20200209.html

{gallery}susice/2020/02_unor/sos_sou_susice/{/gallery}

 

{jcomments off}