blaschko

Re : Panika ohledně prodeje areálu GW Jihotrans

 

Panika ohledně prodeje areálu GW Jihotrans

 

 

       Jak jsem již zmínil, nehodláme jako strana kandidující v nadcházejících volbách, vést štvavou kampaň. Ovšem panika, která propukla ohledně tohoto tématu, mě nutí se k tomu vyjádřit.

 

      Jedná se o soukromý objekt a osobně jsem zastáncem toho, že každý majitel nějakého pozemku nebo objektu, by měl mít právo, do určité míry, si na něm dělat to, co uzná za vhodné. Můj rodinný příslušník pracuje v tomto areálu a věděl jsem to ještě dříve, než samotní představitelé Města. Osobně mám problém s tím, že tam skončí autoservis, o kterém si myslím, že byl jeden z mála, který odváděl poctivou práci. Ale takový je život. Osobně bych ocenil raději Kaufland než Billu, ale to je pouze má osobní preference. Otázku, kterou bych rád developerovi položil: „ Jaké zde budou možnosti a cena nájmu pro místní obchody a podnikatele?“ Dokonce si myslím, že Město by v tomto případě mělo začít jednat o jistá zvýhodnění pro místní obchody a podnikatele, v rámci realizace v tomto novém obchodním centru. Ano, potřebujeme další byty pro občany ve městě, ale myslím si, že byty by neměly být soukromé, ale družstevní. Je ale pravdou, že to by muselo Město samo zainvestovat. Co jsem se ani v jednom článku nedočetl, to je důležitá informace! Nejde o finance Města, ale o finance soukromého developera. Tak proč ta panika? Pro vedení Města je to pouhá úřední záležitost v rámci územního plánu.

 

      Shrnuto a podtrženo. Výsledkem mých bodů je: Proč nepovolit developerovi výstavbu obchodního centra, který je v soukromém vlastnictví. Ale na druhou stranu Město by v tomto případě mělo bojovat za to, aby zajistilo výhody a realizaci pro již místní fungující obchody a podnikatele.

 

Kandidát do komunálních voleb 2022 ve Vimperku, Lukáš Blaschko, MO ČSSD Vimperk. 

 

blaschko

 

 


 

(Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím.)

 


{jcomments off}