VOLBY : Bazén

 

VOLEBNÍ PROGRAM JIHOČEŠI 2012 – BOD ČÍSLO 3

 

ÚPRAVA KOUPALIŠTĚ PRO VENKOVNÍ PROVOZ SE SOLÁRNÍM OHŘEVEM VODY A DOVYBAVENÍM KOUPALIŠTĚ K VOLNOČASOVÝM AKTIVITÁM

 

 

 

 

stav

Aktuální stav

 

Výstavba Areálu vodních sportů měla být financována z úvěrového rámce ve výši 120 mil. Kč. Všichni současní koaliční partneři měli dostavbu areálu jako hlavní tahák ve volebním programu 2018. Tento slib nebyl splněn, a přesto byl úvěrový rámec městem vyčerpán bez toho, aby alespoň část vyčleněných finančních prostředků byla použita na úpravy koupaliště, které je nadále používáno jako venkovní. Dlažba byla dle původního projektu vybrána a následně položena jako vnitřní, tedy k vnitřnímu užívání. Nepočítalo se s tím, že bude dlouhodobě vystavena zimním mrazivým podmínkám. Mrazy působí na dlažbu již léta, a je to na jejím stavu znát. Praská, odlupuje se a zaměstnanci Městských služeb Vimperk musí každoročně před zahájením sezóny vybetonovat ty nejhorší části, aby se po ní dalo vůbec chodit.

 

 

 

 

Třetí priorita hnutí Jihočeši 2012 pro volební období 2022–2026

 

je výměna stávající dlažby, která je pro venkovní užívání koupaliště nevhodná a nebezpečná. Vybudujeme koupalsolární ohřev vody. Dovybavíme koupaliště o převlékárny, sprchy, umývárny a toalety. Pro malé děti dobudujeme brouzdaliště s hloubkou vody do padesáti centimetrů, dále postavíme několik pískovišť, skluzavky do vody i na suchu, dále prolézačky a houpačky. Pro zabavení dospělých návštěvníků vybudujeme minigolf, hřiště na plážový volejbal a badminton, kamenný stůl na stolní tenis, plácek pro pétanque, apod. A nakonec pro všechny návštěvníky zajistíme kvalitní občerstvení. Koupaliště doplníme o lehátka a zvýšíme počet laviček. Pro větší pohodlí postavíme pevný přístřešek s posezením, kde se budou návštěvníci moci schovat před deštěm i sluncem. Rekordní počet návštěvníku na vimperském koupališti byl něco přes 600 lidí a jsme přesvědčeni, že si všichni zasloužíme lepší a všestrannější servis, než nám byl dosud nabízen.

 

 

Ing. Milan Pešek

kandidát za hnutí JIHOČEŠI 2012 

 

 


 (Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)


 

{jcomments off}