Vzpomínání na faráře Janouška

Zveme všechny věřící i bez víry ke vzpomínání na faráře Janouška

   Na konci minulého roku náhle zemřel čkyňský dlouholetý farář Jan Janoušek. Obec Čkyně ve spolupráci s Pavlem Pechouškem pořádá v pátek 28. dubna v 17 hodin vzpomínkovou akci v místním kinosále. Všichni věřící, ale nejen ti, zavzpomínají na našeho dobrého otce Jana, který zesnul záhy poté, kdy ho českobudějovický biskup Vlastimil Kročil jmenoval kanovníkem tamní kapituly.

   „Biskupství českobudějovické velmi děkuje organizátorům za uspořádání vzpomínkové akce k připomenutí otce Jana Janouška, který byl vynikajícím knězem a dobrým člověkem,“ uvádí Petr Samec, tiskový mluvčí, Biskupství českobudějovického. Akce je součástí festivalu Šumava Litera, který letos bude tematicky zaměřený na

   Na Jana Janouška bude na pódiu vzpomínat budějovický pomocný biskup a Janouškův přítel Pavel Posád, nový čkyňský duchovní a Janouškův žák Šimon Stančík, čkyňská lékařka Marie Kučerová a dále sestry faráře Janouška. O kulturní program se postará sbor Rosetta pod vedením čkyňského sbormistra a učitele hudby Jaroslava Fafejty. (pp)

   Páter Jan Janoušek přispěl svým životním osudem do knihy „Tajemství čkyňských lvů“, kterou si můžete objednat u autora na e-mailu pavel.pechousek@email.cz.


Pavel Pechoušek