Lepení výtluků započalo

Jistě mnozí z občanů Vimperka zaznamenali, že začalo lepení výtluků po zimě. V různých částech města se tento týden objevily vyfrézované kousky silnic, které se silničáři snažili opravit. Jsme svědci každoročního záplatování silnic, do jejichž řádné opravy město nechce investovat peníze, a tak může pozorovat, jak letošní záplata překrývá tu loňskou, která zase překryla tu předloňskou, a tak stále dál.

Město zadává projekty, na jejichž realizaci nemá finance, ale do kterých investuje desítky milionů korun. Rozhazuje peníze na další nepotřebné a někdy až nesmyslné věci, a pak mu samozřejmě chybí peníze na podstatné věci, které trápí občany města, kteří jako řidiči jsou nuceni kličkovat po městských komunikacích, aby si nepoškodili tlumiče nebo pneumatiky o zanedbané vozovky.

Ani samotné opravy nejsou realizovány tak, aby neohrozili uživatele komunikací. Jak je možné, že odfrézované části silnice nejsou řádně označené? Jako příklad uvádím opravu povrhu silnice v Boubínské ulici. A proč tato ulice nebyla opravena společně s dalšími úseky jako například již opravené v Pivovarské nebo Sadové ulici? Již několik dní je zde odfrézovaná podstatná část silnice, která ze směru od OV Media není řádné označená. Žádná značka a ani výstražné kužele. Stejně zapomenutá díra je i na křižovatce ulic Boubínská a Nerudova.

Myslím, že na městě musí být nějaký úředník, který má mít práci cestářů pod dohledem a neměl by dopustit, aby se na část opravy zapomnělo, a když už došlo k odfrézování asfaltového povrhu, tak by měl být aspoň řádně označen.

Jsme stále svědci toto, že odpovědní úředníci nezvládají ani základní povinnosti, jako je kontrola provedené práce a její převzetí od dodavatele. Proč musí obyvatelé Boubínské ulice, ale i ostatní uživatele vozovky jako OV Media, Pila, Dřevomont Šumava či návštěvníci ZUŠ-ky akceptovat fakt, že když nejsou přímo na očích široké veřejnosti, tak si musí na opravu odfrézovaného povrhu nějaký ten den navíc počkat?

Stejně tak si myslím, že i když silnici I/4 nespravuje město, tak by aspoň mělo odpovědné pracovníky na kraji seznámit se stavem této komunikace, aby mohli zajistili její opravu. Pro představu o stavu komunikací ve Vimperku přikládám několik fotografií. Myslím, že to ze strany vládnoucí koalice není dobrá vizitka a měla by přijmout nějaké opatření k řešení současného stavu.

Tak zase někdy jindy

Ing. Milan Pešek
zastupitel města