Zahrada korunní princezny Štěpánky

Vážení a milý spoluobčané Vimperka a okolí,

   již jsme Vás informovali o založení Spolku pro vybudování zahrady korunní princezny Štěpánky v areálu Nemocnice a Domovů . Zahrada by měla být využívána nejenom klienty našeho zařízení pro volnočasové aktivity, kulturní vyžití ale především pro setkávání s rodinnými příslušníky a občany města.

   Zahrada bude budována ve třech etapách a odhadovaná cena je 800 – 1000 Kč na metr čtvereční. Máme k dispozici přibližně 5000 metrů čtverečních.

   Pravidelně Vás budeme informovat, jak práce pokračují a co se nám již povedlo udělat.

   Práce započala symbolicky rodina Patilových na Svátek práce 1.5. 2023. Do práce se nezapojili pouze manželé Patilovi, jež jsou členové spolku, ale především jejich děti Johanka a Daniel Patila, který přibral i svého kamaráda Jirku Zikmunda. V dolní části labyrintu vyndali obrubníky, které budou použity v horní části zahrady. Ušetřili tím Spolku vice jak 40 000, za nákup nových. Moc děkujeme. 5.května již nastoupila Zahradnická firma Rothbau , která provedla úpravu a revitalizaci buxusového labyrintu v dolní části.

   Práce, které nám trochu zdržuje počasí budou pokračovat zbouráním plechových přístřešků a osázením bobkovišněmi a celkovou úpravou v dolní časti. První etapa bude pokračovat v prostorách naproti vchodům nemocnice, kde bude postaven altán a upraveno vše kolem, včetně bezbariérových cest. Ale s tím vás seznámíme zase příště.

   A nyní chceme děkovat všem co nás podporují jak finančně, tak prací.
   Jako první nám přispěl také symbolickou částkou ve výši 11 111 Kč pan Michal Roučka, prý nám tím chtěl říci, že je to nápad na 1. Dále nám přispěli paní Břečková Hana, Klacáková Jana, Furbachová Renáta, Bohumil Vrátný, Jandlová Gabriela , Magátová Šárka , Komrsková Vlasta a Komrsková Michala.

   S úpravou prostor kolem přístupové cesty k lávce nám pomáhají Městské lesy Vimperk.

   Přislíbenou pomoc a finanční prostředky máme zatím od všech podniků a firem na které se postupně obracíme.

   Veškeré podpory a pomoci si velice vážíme a moc děkujeme a doufáme, že se společně setkáme do konce léta v dokončené I. etapě krásné zahrady, která vytvoří příjemné prostředí pro nás všechny.

   Pomoci můžete i Vy vložením jakékoliv částky, na transparentní účet 317555135/0300., nebo příspěvkem do zapečetěných kasiček, které jsou   jsou za tímto účelem rozmístěny v Květinářství Anička, Trafice Camélie, Informačním středisku, Hotelu Terasa a v Hračkářství u Krtečka. V Hračkářství u Krtečka si můžete také zakoupit panenku, kterou vyrábí klienti Domovů Vimperk, kteří tím také chtějí pomoci k vybudování zahrady,

   S pozdravem a velkými díky za Vaši budoucí pomoc.

   Mgr. Lukáš JANEČKA, Věra VÁVROVÁ, Mgr. Alena BERNARDOVÁ, ,
   Věra PATILOVÁ, Lukáš PATILA, Simona ROBLOVÁ,
   a 77 čestných členů, klientů Domovů Vimperk