Sušické slavnosti zahájí divadlo

Je tradicí, že součástí Sušických slavností je každoročně divadelní premiéra nové hry ochotnického spolku SCHODY. Ani letošní oslavy města nejsou výjimkou.

„My jsme holky z porcelánu, život máme těžký,“ zpívá se v ústředí písni československé TV komedie HOLKY Z PORCELÁNU z roku 1974, která od doby svého uvedení na obrazovkách sklízí u televizních diváků úspěch.

Parta děvčat z velkoskladu porcelánu, vedena svéráznou a pěkně ráznou vedoucí,  má své starosti a radosti a když jim do jejich ‚těžkých‘ životů ještě zasáhne velká inventura a zarytí a nepoddajní (skutečně?)  byrokrati…. je jasné, že se začnou dít věci veliké!

Jak si s převedením televizní komedie, která má trvalé příznivce i v mladších generacích, na divadelní prkna poradili místní herci z divadelní společnosti SCHODY? Už teď můžeme prozradit, že se můžete (jako ostatně vždy) těšit!

Čekejte nečekané a přijďte se premiérově bavit ve čtvrtek 18. května.

Příjemný večer v milé společnosti a pozvánku k divadelním stolům vám všem posílají SCHODY.

Pokud nestíháte premiéru, nezoufejte, další možnost večera dobré zábavy budete mít o necelý měsíc později, 10. června v Sušickém kině. Prodej i předprodej vstupenek bude probíhat tradičně – na www.kulturasusice.cz, nebo www.kinosusice.cz od 17. května 2023.

Sušické slavnosti 2023 nabízí bohatý několikadenní program, který si podrobně můžete prohlédnout na stránkách Sušického kulturního centra SIRKUS:
www.kulturasusice.cz
https://www.kulturasusice.cz/susicke-slavnosti-2023-1678874618

-tz-