Tisková zpráva R&S

Vedení společnosti R&S Vimperk a zástupci ZO OS KOVO se dohodli na navýšení mezd o 7,8 %

Od 1.7.2023 vzrostou zaměstnancům Rohde & Schwarz Vimperk mzdy o 7,8 %. Toto je výsledek společné dohody vedení společnosti a zástupců odborové organizace OS KOVO ze 7.června 2023. Základ dohody je postaven na platné Kolektivní smlouvě uzavřené v loňském roce, která garantuje mimo jiné nárůst mezd s ohledem na vývoj inflace. Průměrná měsíční mzda v závodě v minulém roce dosáhla částky 44.712,- Kč.

Ve vimperském závodě zaměstnává společnost v současnosti více než 960 zaměstnanců. Rohde & Schwarz neustále investuje do nových technologií a automatizovaných řešení, která umožňují větší efektivitu a flexibilitu výrobních procesů. Klíčové investice směřují i do podpory a rozvoje zaměstnanců.

Kromě nadstandardních benefitů, které společnost svým zaměstnancům dlouhodobě poskytuje, docházelo ke zvyšování mezd u všech pracovníků i v minulých letech. V roce 2023 dojde k rozšíření kapacit oblíbené firemní školky Koumáčci. Vimperský závod Rohde & Schwarz se dlouhodobě řadí mezi nejvýznamnější průmyslové společnosti regionu. V letošním roce získala společnost v rámci prestižní soutěže Zaměstnavatel roku v rámci Jihočeského kraje v kategorii do 5000 zaměstnanců vynikající 2. místo.

„Naším cílem je udržet si pozici stabilního zaměstnavatele. Kontinuální zvyšování mezd a vyšší investice do našich zaměstnanců chápeme jako logický krok,“ říká Milan Černý, vedoucí Personálního oddělení.

Jak uvádí předseda místní odborové organizace Marek Malý: „Jsme rádi, že i v době plné změn se podařilo najít společnou shodu, která v podobě dodatku nové kolektivní smlouvy podporuje dlouhodobou stabilitu a jistotu pro zaměstnance Rohde & Schwarz.“

Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o.
Vimperský závod Rohde & Schwarz je součástí světového technologického koncernu Rohde & Schwarz působícím v oblastech měřicí, vysílací a mediální techniky, kybernetické bezpečnosti, zabezpečených komunikací a v oblasti monitorování a testování sítí. Příjem zakázek se poprvé v historii skupiny přiblíží hranici 3 mld EUR. V jihočeském Vimperku působí Rohde & Schwarz od roku 2001 a svou výrobou pokrývá třetinu celkové produkce koncernu. S více než 960 zaměstnanci patří k největším a nejstabilnějším zaměstnavatelům regionu.


Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o.
www.vimperk.rohde-schwarz.com
Kontaktní osoba
Dominik Klement
PR & HR marketing