Knižní čtvrtek: Líný manžel holé neštěstí

ŠUMAVSKÝ LITERÁRNÍ ČTVRTEK 

Alena Jakoubková: Líný manžel holé neštěstí

   Nedá se nic dělat, je tam Šumava tak do toho. Můj první ženský román v životě. Nejdříve jsem se snažil přesvědčit manželku, aby ho přečetla za mě, ale ta to po několika stránkách vzdala. A to v dobách čtenářského absťáku přelouskala moji skautskou knihovnu včetně Táborového deníku Jiřího Wolkera. No, je to na mě.

   Tak do toho. Místo děje Kašperské Hory. Některé reálie dokonce i seděly. Tedy přinejmenším názvy kostelů. Jinak jsem měl pocit, že čtu Sex ve městě v české úpravě. Všichni jsou tu bohatí, úspěšní, krásní. Mají přepychové bydlení. Třeba třípatrovou vilu se starožitným nábytkem sloužící doposavad jako chalupa nebo letní kuchyni s grilem, ohništěm a lednicí plnou piva a bílého vína. A taky zamotané vztahy.

   Kupodivu se mi to nečetlo špatně, má to spád, a i podrobný recept na znojemskou je psán poutavě. Jako ženský román asi dobrý. Navíc jsem dostal chuť udělat si výlet do Kašperských hor. Zajdu si třeba na hřbitov, abych se podíval, kdo že je tam u kaple sv. Anny doopravdy pohřbený.

Jaroslav Pulkrábek


Anotace: Nina zdědí po rodičích malý zámeček, ležící v překrásné šumavské přírodě, v němž provozuje penzion. Musí se hodně otáčet a na nějaké randění nemá čas, ačkoliv jí kamarádky dohazují jednoho ženicha za druhým. Pak v bance, kam přijde kvůli splátkám na hypotéku, potká sympatického úředníka, který jí pomůže s vyřizováním jejích záležitostí, a ona podlehne jeho ďábelskému šarmu. Marek si brzy uvědomí, že penzion je terno. Proto tlačí Ninu k svatbě… Hlavně proto, že si uvědomuje, že se tím zbaví nudné rutiny v bance…
Když Nina zjistí, že si vzala lenocha, je už pozdě… Nebo není?

Vydavatel: MOBA
Rok vydání: 2022
Vazba: pevná, vázaná
Počet stran: 224
Formát (v-š): 206 x 126 mm
ISBN: 978-80-279-0274-3


Přehled knih 2023
1. Divocí sekáči
2. Pstruh je nehybný
3. Divoká honba
4. Šumavské doteky
5. Smrková Tišina
6. Zahrada mrtvých duší
7. Život a dílo Karla Klostermanna
8. Šumava Kamenný mlýn
9. Povídky a pověsti ze Šumavy
10. a to jsi ty, Šumavo
11. Šumavský kalendář 2024
12. Šumava za císaře pána
13. Vzpomínky na Šumavu V.
14. Šumavský řezbář křtěný Radbůzou
15. Pohádky Matky Šumavy
16. Boží mlýny
17. Lokálka údolím Volyňky