Hledá se žena v okolí Roklanu

   Čas hraje proti Sigrid Denglerové a všem, kteří se o ni od jejího zmizení bojí a hledají ji. Stejně jako její bratr Dietmar Dengler, člen obecní rady a dlouholetý třetí starosta Frauenau. Po jeho sestře už tři dny a tři noci není jakákoli stopa, naděje však stále převládá.

   Od pondělního rána hledá policie z Zwieselu se zásahovými jednotkami různých organizací 62letou ženu (Hog’n informoval). Podle Stana Denglera vyjela minulou neděli kolem desáté hodiny ráno na túru do oblasti kolem Roklanu. V pondělí ráno bylo zjištěno, že se nevrátila domů. Podle informací jednoho poutníka byla ještě v neděli odpoledne spatřena u Waldschmidthausu.

   Vzhledem k tomu, že se muselo vycházet z nouzové situace, byla pod vedením Zwieselovské policie zahájena rozsáhlá pátrací akce, na níž se podílelo přibližně 170 hasičských sborů Frauenau, Spiegelau, Klingenbrunn, Oberried a Bischofsmais. Červený kříž, pohotovost k hlídkám hor Zwiesel, Grafenau, Arnbruck, Ruhmannsfelden a Wolfstein, Vodní hlídka Frauenau, záchranné štafety psů Zwiesel a Donauwald, příslušníci národního parku, několik dronů a policejní vrtulník. Rozsáhlá oblast kolem Roklanu byla intenzivně prohledána, aniž by však byly získány konkrétní důkazy o tom, kde se pohřešovaná osoba nachází. Také na české straně se do pátrání zapojily četné policejní síly, horská stráž a Národní park Šumava.

   „Existuje možnost, že se dostala přes Roklan do Čech a zabloudila tam,“ říká Stan Dengler, který se rovněž podílel na pátrací akci. Téměř denně byl v kontaktu se svou sestrou, která bydlí asi pět minut pěšky u společné matky. Od té doby, co přestala pracovat jako optometristka a odešla do důchodu, zintenzivnila svou vášeň pro putování. Vzdálenosti mezi 30 a 40 kilometry denně nejsou pro dvaašedesátiletou ženu ničím výjimečným. Dokonce jí bratr kvůli špatnému orientačnímu smyslu a dlouhým cestám, po kterých chodí, koupil mobilní telefon. Ale nikdy si ho nevzala s sebou, protože jí to při chůzi bylo příliš nepříjemné.

   “Jakmile budou k dispozici bližší poznatky, mohou být zahájeny další kontroly,” uvedla v úterý Zwieselovská policie. Zároveň by vyšetřování pokračovalo, přičemž by se požadovaly další informace od veřejnosti. „V současné době se zdá, že nemůžeme dělat nic víc, než doufat v to nejlepší,“ říká Stan Dengler, který se nevzdává své důvěry a nevzdává se.

Stephan Hörhammer
www.hogn.de


Vzhledem k tomu, že pátrací opatření dosud nepřinesla žádný výsledek, policie žádá o informace o Sigrid Dengler na telefonním čísle 09922/8406-0 (nebo na jakoukoli jinou policejní stanici).