Úterní malování na hřišti

V úterý 5. 9. 2023 jsme již tradičně zahájili nový školní rok společně s vimperskými dětmi malováním na asfalt a opékáním špekáčků na hřišti Nad Pekárnou. Letošním tématem bylo v návaznosti na Stezku odvahy téma Strašidla a strašidelné léto. Svá strašidla kreslilo celkem 119 holek a kluků. Za každý obrázek děti dostaly špekáček, hadí chleba, maršmelouny, jablka a bonbóny. Největší zájem byl o hadí chleba.  Děti si opékaly a čekaly nedočkavě, jaké obrázky porota vyhodnotí jako nejlepší.

Soutěžilo se ve třech kategoriích a vždy byly vybrány 3 nejlepší obrázky

1. kategorie do 6 let, v ní se nejlépe umístily:
1. místo – obrázek č. 56 Terezka Bílá, 4 roky
2. místo – obrázek č. 57 Róza Bílá, 3 roky
3. místo – obrázek č. 32 Šimon Janoušek, 2,5 roku
 
2. kategorie 7 -10 let, nejlepší byli:
1. místo – obrázek č. 35 Tereza Šavrňáková, 7 let
2. místo – obrázek č. 23 Karolína Kerezstešová, 10 let
3. místo – obrázek č. 18 Nela Vacíková

V poslední 3. kategorii 11 let a výše byli nejlepšími kreslíři:
1. místo – obrázek č. 16 Alex Vašák, 13 let
2. místo – obrázek č. 33 Petr Bledý, 12 let
3. místo – obrázek č. 77 Pavel Stuchlík, 11 let


Všichni vítězové byli odměněni cenami, které zakoupil spolek Vimpersko, darovala firma Vimpros a ještě si mohl každý vybrat plyšáka od Verunky Russové, která je dala Vimpersku, aby dělaly radost i ostatním dětem.

Každý obrázek je důkazem, že ve Vimperku máme skvělé malířky a malíře. Než zaprší, můžete se o tom přesvědčit na hřišti Nad Pekárnou. Nejvíce se malovali duchové, čerti, draci, no prostě všechna strašidla.

Za odpoledne, které bylo vydařené nejen pro děti, ale i pro maminky, tatínky, babičky a dědečky, musíme poděkovat všem, kdo nám ho pomohli uskutečnit.

    Velice děkujeme Městským službám za úklid a úpravu hřiště. Chleba nám dali zdarma manželé Jitka a Jan Hanžlovi. Byl tak výborný, že se pekly i topinky. Větší úspěch než špekáčky měl opět opečený hadí chleba, který nám zadělal v hotelu Zlatá Hvězda kuchař Michal a bravurně ho na klacky motala Martina Bělíková. Vodu nám daroval Čevak, elektriku poskytli manželé Koubovi. Malovalo se křídami od Kohinooru České Budějovice a s propagací nám opět pomohla Jana Matějíčková s vnučkou Terezkou. Vše zdokumentoval a fotil Milan Pešek. Malování měla na starost  Lída Stejskalová a Jarka Jandová. Bláža Strašilová foukala balónky, za pomoci Matěje Bělíka. Oheň a pečení obstarával Jirka Vávra st. a Standa Janda připravoval špekáčky.

    Děkujeme Městu Vimperk za finanční podporu. Také děkujeme Petrovi Krejsovi, že zajišťuje, aby o našich akcích informovala i vimperská kabelová televize. Serverům vimperk.eu a prachatickonews.cz děkujeme za informování o všem, co pořádáme. Hudbu zajišťoval a k tanci hrál Lukáš Blaschko. Děti tancovaly, zpívaly a nakonec ještě uklidily a sebraly všechny odpadky, za což také dostaly odměnu.

    Za Vimpersko se radovaly z pěkného odpoledne Šárka Janásková ,Věra Vávrová, Martina Bělíková, Blažena Strašilová.

    Věra Vávra vám vše medializuje na portálu vimperk.eu a na  FB i webu Vimperska.

    Doufáme, že se vám líbilo, odpoledne si připomeňte na fotkách od Milana Peška, snad na nich najdete sebe i své děti.

    Tak se těšíme zase příští rok na našich akcích, které pro děti a vás všechny rádi připravujeme.

    Spolek Vimpersko