Návrat k myšlence Ing. Peška

Návrat k myšlence Ing. Peška – přestěhování radnice (viz. článek “Bude z Anny nová radnice?”)

Vážení,

autor v článku popisuje velice výstižně výhody současného hotelu Anna a já bych si dovolil přidat ještě pár skutečností. 

1.) Velkou výhodou pro starší obyvatele Vimperka a osoby se ZTP je přístup k hotelu, jelikož je jednak na rovině, má relativně velké parkoviště a pro nemobilní je přímo před hotelem autobusová zastávka městské dopravy.

2.) U stávající radnice, která byla postavena na začátku 20. století, jako společná budova vimperské německé spořitelny s horním patrem vyčleněným pro městskou radnici, vyvstávají částečná negativa. Při příjezdu autem si musíte dojít pro parkovací lístek na podatelnu a s tímto lístkem označit vaše auto stojícím na vyhrazeném parkovišti. Je to dvakrát cesta nahoru a dolů, a člověk s určitým omezením to zvládá nepříjemně, nehledě na to, že v době kdy není sníh nebo plískanice, to ještě se zaťatými zuby jde. Určitě si umíte představit, jak to vypadá v zimních měsících, kdy to tady v našich horských podmínkách klouže. Navíc pro nemobilní občany autobusová zastávka městské dopravy u radnice chybí. 

V závěru se plně připojuji k myšlence Ing. Peška a děkuji mu za vstřícnou připomínku.

Slunce v duši,
Ing. Libor Bezděk