Tajuplný svět ve vimperské knihovně

Již poosmnácté ožijí české knihovny 2. prosince Dnem dětské knihy. Akce se tradičně koná před první adventní nedělí a je pomyslným darem knihoven pro jejich malé čtenáře.

V tomto roce se do této celorepublikové akce poprvé zapojí i naše knihovna. Protože víme, že adventní čas je pro rodiny s dětmi dobou mnoha akcí, návštěv, příprav a práce, zejména té víkendové, rozhodli jsme udělat náš Den pro dětskou knihu již v pátek 1. prosince.

S nadsázkou se dá říct, že v dětském oddělení naší knihovny je dnem pro dětskou knihu každý den. Vedle půjčování knih a vytváření zázemí pro trávení volného času s knihou pravidelně děláme besedy pro školy, zveme dětem zajímavé autory a nejmenší se s knihovnou každý měsíc mohou seznamovat na Knížkohrátkách. A tak jsme se rozhodli, že chceme oslavit Den pro dětskou knihu jinak. Pozvali jsme proto toho nejpovolanějšího, s jehož pomocí se z knihovny na jedno odpoledne stane Tajuplný svět podivuhodných her.

Jiří Šebesta své hry nejen vymýšlí, ale i vyrábí, a to z dnes již neobvyklých materiálů jako dřeva, vlny, kovu i kamení. O hrách umí nejen poutavě mluvit, ale návštěvníci si je mohou i vyzkoušet a zahrát. O tom, že nás čeká opravdu neobvyklý zážitek, svědčí i mnohé nadšené recenze těch, kteří se jeho programu zúčastnili:

„V jednoduchosti je krása, v tomto případě i um, vtip a hravost. Takovýto dojem ve mně zanechaly podivuhodné hry Jiří Šebesty. Skvělá záležitost pro všechny pořadatele, kteří chtějí nabídnout návštěvníkům svých akcí interaktivní chytrou zábavu a poukázat na to, že vše nemusí být nutně z plastu, blikat a troubit.“

„Pan Šebesta přivezl na naši akci spoustu zajímavých, neokoukaných a neobvyklých her, které jinde neuvidíte.“

„Toužíte po netradičním rodinném dni? Chcete si zahrát celá rodina? Tak Tajuplný svět je volba pro vás! Hry pana Šebesty jsou netradiční, neokoukané a originální. Pravidla jasná a jednoduchá, splnitelný cíl i pro menší děti, takže každý může zažít úspěch!“

Dveře Tajuplného světa se zdarma otevřou 1. prosince v 15:00 a hrát si můžete až do 18:00. Kromě podivuhodných her Jiřího Šebesty si můžete vyzkoušet i deskové hry, které nabízí k zapůjčení naše knihovna, a jako předvánoční dárek bude pro nové čtenáře dětského oddělení registrace do knihovny zdarma!

Pro více informací o akci sledujte náš FB „Městská knihovna Vimperk“.

Adéla Jiříková
Dětské oddělení