Zimní kouzlo na Šumavě

Zimní kouzlo na Šumavě: Knížecí Pláně a Bučina zasypaná sněhem

Šumava se nyní pyšní bílou zimní pokrývkou, která přináší radost všem příznivcům zimních radovánek. V oblasti Knížecích Plání a Bučiny se sněhová pokrývka vyšplhala pro listopad na úctyhodných 40 cm, na hraničním hřebenu Šumavy je dokonce okolo 60 cm, což je jako stvořené pro milovníky běžkování. Křišťálově čistý sníh pokrývá trasy, které připravil rolbař Jiří Voldřich, kterému nikdo neřekne jinak než Jiřin a klikatí se od Borových Lad, přes tajuplnou Židovskou cestu, až do malebné Bučiny a z ní krásným sjezdem na Knížecí pláně, kde se po rozsáhlé rekonstrukci Hájenky, která zahrnovala mimo jiné vybudování automatické čističky odpadních vod, otevírá své dveře návštěvníkům s nepřetržitým celoročním provozem počínaje 1.12.2023. “Jsme připraveni a těšíme se na vás” vzkazuje za kolektiv Hájenky Zbyněk Gryc.

“V letošním roce přichází sněhová nadílka a úprava stop na Borovoladsku nezvykle brzy, což je výjimečné vzhledem k ročnímu období. K porovnání, první úpravy stop v minulém roce 2022 proběhly až 13. prosince,” uvedla pro sumava.eu starostka obce Jana Hrazánková.

Navíc, nejenom česká strana Šumavy se připravila na zimní sezónu. Sousední bavorská obec Finsterau také nažehlila své běžecké tratě, rozšiřující možnosti pro všechny běžkaře, kteří touží prozkoumat krásy zimní Šumavy napříč hranicemi. S okruhem kolem Chalupské slati, který by měl být připraven dnes odpoledne, a s předpovědí vánočního počasí pro další dny, je to dokonalá příležitost pro všechny, kteří chtějí využít každou chvíli této zimní idylky.

Tak neváhejte, obujte běžky a vydejte se na cestu, abyste si užili kouzlo zimy na Šumavě, než se vrátí v koncem příštího týdne teplé počasí. Bílý sněhový pokryv čeká, abyste si užili nezapomenutelné chvíle!